6.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Primož Roglič ostaja pri Jumbo-Vismi

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič po tej sezoni ne bo menjal moštva. Ugibanja o morebitni selitvi k ekipi Tadeja Pogačarja UAE Emirates so danes končali pri njegovem moštvu Jumbo-Visma in z vodilnim kolesarjem dirke po Španiji podaljšali pogodbo. Po novem bosta Roglič in njegova ekipa povezana še do leta 2023.

Nedavni prihod Toma Dumoulina je vzbudil nekaj špekulacij v kolesarskem svetu, nekateri so že iskali moštvo, kamor se bo preselil Roglič v iskanju najboljšega izhodišča za napad na zmago na francoskem Touru. Med najresnejšimi kandidati naj bi bila prav ekipa drugega slovenskega aduta na dirki po Španiji UAE Emirates.

Jumbo-Visma je zdaj vse te govorice ovrgla, novico o podaljšanju sodelovanja pa so sporočili na spletni strani in družbenih omrežjih s simpatičnim videoposnetkom.

V njem se direktor ekipe Richard Plugge po telefonu pogovarja s športniki in predstavniki drugih športnih panog, ki so slišali, da Roglič obvlada vse športe in bi ga radi imeli v svojih vrstah.

Direktor zavrne vse, tako Kitajce, ki bi ga radi imeli kot namiznoteniškega igralca, kot Barcelono, ki išče okrepitev v nogometni ekipi, kamor ga vabi nizozemski zvezdnik te ekipe Frenkie de Jong; vmes direktor pevcu Janu Smitu pove, da ima Roglič res nekaj izkušenj tudi na odrih, a da ne bo šel v glasbene vode … Med drugim zavrne tudi ponudbo direktorja nogometne ekipe PSV Eindhoven Toona Gerbrandsa, preseneti pa ga tudi klic iz nemškega elfa, po katerem reče ‘pa saj ni Nemec’. Na koncu ima direktor klicev dovolj, ko pa v kader stopi še Roglič, je vse jasno. V roki drži dres ekipe z letnico 2023.

Roglič je novico o podajanju pogodbe nato potrdil še s sporočilom za javnost svoje ekipe, saj kljub prostemu dnevu na Vuelti ni bil na voljo za novinarske pogovore. “Všeč mi je, kako ta ekipa deluje. Rad sem njen del, vse je v sodelovanju. Skupaj lahko dosežemo veliko. V ekipo sem prišel kot precej neizkušen, nato smo se skupaj razvijali. To cenim,” je dejal 29-letni Zasavec.

“Zdaj smo na ravni, ko verjamem, da lahko dosežemo še več. V zadnjih letih sem dobil nekaj dirk, seveda pa si vedno želiš še več. Najbolj pomembno je, da dobivam priložnosti. Rad zmagujem in ta ekipa mi ponuja možnosti za zmage,” je sklenil Roglič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine