13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Prijateljske tekme in novosti pri prvoligaših

Piše: Samo Vidovič

Tri naše prvoligaše Maribor, Muro in Celje, ki se pripravljajo v turškem Beleku, je včeraj presenetil novozapadli sneg, ki ga tam v taki količini niso videli kar 29.let. Zato so morali jutranji trening nekoliko spremeniti, se prilagoditi razmeram. Že popoldne pa so domačini uspeli pripraviti igrišča, tako da so lahko nemoteno igrali tekme in trenirali.

Maribor je v torek igral s Crveno zvezdo 1:1, danes pa je s pomlajeno zasedbo izgubil z Voždovcem z 1:2. Mura je prav tako igrala s srbskim prvoligašem, s Čukaričkim se je razšla z 1:1. Celjani so z 1:0 premagali ruskega drugoligaša Kubana.

Končno je zmagala tudi Olimpija. Po treh porazih na prijateljskih tekmah je v Umagu visoko premagala češkega prvoligaša 1. FC Slovacko s 3:0.

Koper je v Poreču izgubil z Rudarjem iz Prijedora, članom prve lige BIH, z 2:0. Domžale so v Poreču z istim rezultatom izgubile proti celovški Austriji. Tabor je v Sežani s tretjeligašem Brinjem Grosupljem le remiziral, bilo je 2:2. Radomljani pa so v Čatežu premagali sosede iz Doba z 2:0. Tudi v tem tednu so se zgodili nekateri prihodi in odhodi igralcev.

Koper je zapustil bočni igralec Darko Mišić, ki je odšel v Radomlje. Olimpija je dva mlada igralca, Luna Bončino in Harisa Sadikovića, posodila drugoligašu Primorju. Bravo je zapustil steber obrambe, kapetan in eden najboljših igralcev lige Vanja Drkušić, ki odhaja v ruskega prvoligaša Soči. Glede na njegovo mladost, je letnik 1999, lahko upamo, da bo v močni ruski ligi še napredoval in v bodočnosti postal standardni član naše državne reprezentance. Do sedaj je redno nastopal za reprezentanco U21.

Najbolj pestro je bilo pri Radomljanih, ki so poleg Mišića pripeljali še francoskega krilnega napadalca Axela Prohoulyja. Razšli pa so se z Markom Žuljem in  Žanom Nikolićem.

Prestopni rok še traja, tako da je v naslednjih dneh pričakovati še kakšen prihod in odhod igralcev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine