4.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Pri Olimpiji verjamejo v preboj v evropsko ligo

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo danes ob 20.30 igrali prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Pred domačimi navijači bodo gostili Spartak iz Trnave. V ljubljanskem taboru pravijo, da tekmeca spoštujejo, a da verjamejo v svoje napredovanje.

 

“To je mogoče najpomembnejša tekma v zgodovini Olimpije. Je lepa priložnost, da pred našimi navijači pridemo do pozitivnega izida, ki bi nam lahko odprl vrata do evropske lige. Na splošno sem optimist, ampak bil bi optimist, tudi če bi igrali proti bolj atraktivnemu tekmecu. Lahko pridemo do evropske lige. Ne bo lahko, spoštujemo tekmeca, ampak verjamem v svoje fante. Lahko pridemo v skupinski del,” je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal trener Aleksandar Linta.

Da je pred zeleno-belimi velika tekma, se zavedajo tudi igralci. “Vzdušje v ekipi je v redu. S fanti se zavedamo, kakšno priložnost imamo. Zavedamo se, da bo to pomembna tekma in da lahko naredimo veliko stvar,” pravi vratar Aljaž Ivačič.

Ta je pri igri gostov izpostavil predvsem čvrsto obrambo in igro na protinapade, Linta pa je dodal, da si prav veliko priložnosti ne ustvarjajo, a imajo izvrstno realizacijo. “Preučili smo tekmeca. Vemo, kako igra. Dobili smo informacije in material tudi od prijateljev iz Crvene zvezde (ta je izločila Spartak v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov; op. STA), pogovarjal sem se z njihovim trenerjem in vse se je nekako skladalo z materialom, ki smo ga sami analizirali. Prišli smo do zaključka, da so trda ekipa, organizirana, disciplinirana, fizično dobro pripravljena in tekaško močna,” je pojasnil Linta, ki je obljubil napadalno igro od začetka.

Ljubljanski strateg na tekmi sicer ne bo mogel računati na poškodovanega branilca Arisa Zarifovića, vsi drugi pa bodo na razpolago.

Slovaška ekipa je sicer od samostojnosti dalje svoj prvi naslov prvaka osvojila prav v prejšnji sezoni, trikrat pa je bila podprvak. Člana Spartaka sta tudi nekdanji nogometaš Krke, Celja in Krškega Filip Dangubić ter nekdanji napadalec Domžal in Doba Senad Jarović.

Tekmo, za katero so zaenkrat prodali približno 4500 vstopnic (slovaških navijačev bo 800), bodo sodili Angleži Craig Pawson, Stephen Child in Lee Betts.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine