8.8 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Prepelič pred tekmo za 3. mesto: Poraz seveda boli, a olimpijskih iger za moj tim še ni konec!

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Košarkar Klemen Prepelič je zaradi svojega zadnjega meta na tekmi s Francijo pred koncem tekme na OI v Tokiu izjemno razočaran, saj mu je možnost za točko in zmago v zadnjih sekundah zablokiral igralec francoske reprezentance Nicolas Batum. Dan po tekmi se je svojim navijačem opravičil, da njegov najbolj pomemben met v življenju ni šel skozi obroč. “Draga Slovenija, na žalost najbolj pomemben met v mojem življenju ni šel skozi obroč,” je zapisal. Pri tem se je zahvalil vsem navijačem, družini, soigralcem in prijateljem za vsa sporočila podpore. “Poraz seveda boli, a tudi z vašo podporo se bomo v soboto na parket vrnili še močnejši. Olimpijskih iger za moj tim še ni konec!” pa je kljub porazu pozitivno naravnan in upa na sobotno zmago.

“Draga Slovenija, na žalost najbolj pomemben met v mojem življenju ni šel skozi obroč,” se je dan po porazu na olimpijskih igrah v Tokiu odzval košarkar Klemen Prepelič, ki je v zadnjih sekundah z željo po pridobljeni točki za zmago napadel koš, a je njegov met v tistem trenutku zablokiral član francoske reprezentance Nicolas Batum.

Ekipa je bila po tekmi pričakovano poklapana, saj jim je zmaga na OI pomenila ogromno. Še bolj pa je zanje boleče dejstvo, da je o njihovi usodi odločala le ena točka razlike. Naš tim bo moral za jutrišnjo tekmo z Avstralijo zbrati vse moči in samozavest, da osvojijo bronasto kolajno. Pri tem jim bodo v veliko pomoč tudi navijači, ki bodo polni zanosa navijali zanje.

Foto: Instagram

Da pozitivna sporočila navijačev in podpora bližnjih dobro vpliva na njihovo usmerjenost k zmagi, priznava tudi Prepelič, ki se je vsem, ki ga podpirajo, še posebej zahvalil. “Hvala najboljšim navijačem na svetu, hvala družini, soigralcem in prijateljem za vsa sporočila, ki sem jih prejel v urah po tekmi,” je zapisal. Pri tem še poudarja bolečino, ki je ostala po porazu v srcih košarkarjev, a verjame, da bodo jutri na tekmo prišli še močnejši. “Poraz seveda boli, a tudi z vašo podporo se bomo v soboto na parket vrnili še močnejši. Olimpijskih iger za moj tim še ni konec!” je bil jasen.

Navijači košarkarjem stojijo ob strani in so jim hvaležni
Tudi navijači in podporniki so Prepeliču dali jasno vedeti, da si zaradi zadnjega meta nima kaj očitati. Ti naše izjemne košarkarje, kljub izgubljeni igri, še naprej spodbujajo za osvojitev bronaste medalje in so jim hvaležni za vse njihove odlične nastope na olimpijskih igrah. “Klemen, kapo dol in vsi skupaj nadaljujte to pravljico! Mi smo z vami v vsakem primeru,” se glasijo komentarji na socialnih omrežjih.

Francoski košarkar Batum, ki je našim junakom v zadnjem trenutku preprečil zmago, pa je kljub francoski zmagi športno pristopil do naše mednarodne košarkarske zvezde Luke Dončića in mu podal roko za izgubljeno tekmo. Gesta je bila po mnenju slovenskih navijačev znamenje človeškega odnosa in pravega športnega duha. “Ko bi kaj podobnega kdaj v prihodnosti zmogli storiti tudi Slovenci? Drug drugemu?” je še retorično izpostavila tviterašica.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine