13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Predstavitev vizije in programa Petra Kukovice kot kandidata za predsednika AZS

Peter Kukovica  je pripravil program za vsebinski in finančni preskok slovenske atletike, ter sporočil nekaj razlogov za svoj povratek v atletiko.

 

Spodbudili so ga atleti, da bi nadgradil uspešno zgodbo v svojem mandatu. Razlog je tudi ta, da finančna sredstva AZS za delovanje atletike stagnirajo oziroma upadajo, medtem ko so se sredstva drugih držav za to področje močno povečala ter da so drastično upadle tudi sponzorska sredstva: kar za 2 do 3 krat. Medtem imajo klubi in društva velik potencial in upravičeno pričakujejo do AZS organizacijsko in tudi finančno pomoč. Poleg tega je atletika na točki preloma, ko lahko z dobrimi vsebinskim delovanjem in finančnimi vložki preskoči na višji nivo delovanja ali pa v samozadovoljstvu vodstva zaostane.

Ključni cilji AZS 2021 -2024, ki jih v svojem programu navaja Peter Kukovica so:

1.Operativen strateški dogovor celovitega sodelovanja AZS in klubov (pomoč klubom v lokalnem okolju, investicije, črpanje sredstev EU).

2.Finančna (oblikovanje finančnega sklada za male klube) in operativno podpora klubom za delovanje in priprava kandidatur za velika mednarodna tekmovanja.

3.Povečanje števila profesionalnih in polprofesionalnih trenerjev in koordinatorjev v manjših klubih.

4.Optimizacija pogojev za vrhunske atlete in povečanje števila in višine individualnih pogodb ter sistemska medicinska podpora atletom, in sistemska finančna podpora zelo mladim talentom.

5.Podpora vsem segmentom atletike: stadionska, gorski teki, cestni teki, ultramaratoni in v vseh obdobjih: otroška, šolska, klubska in veteranska.

6.Delovanje pisarne ohraniti, nagraditi dobre prakse in izboljšati manjkajoče aktivnosti, vsebine in procese.

Več si lahko pogledate na VIDEO POSNETKU.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine