9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Povsem povprečna tekma med Ciprom in Slovenijo – slednja potegnila krajši konec

Piše: Samo Vidovič

V tretji tekmi kvalifikacijske skupine H  za odhod na svetovno prvenstvo leta 2022 sta se v Nikoziji pomerila Ciper in Slovenija.

Prvi polčas smo gledali enakovredno igro med obema šestnajstmetrskima prostoroma. Ne eni ne drugi niso preveč tvegali. Kakšnega visokega pritiska na nobeni strani nismo videli. Ekipi sta nekako previdno čakali, da nasprotnik naredi napako. Tekma je v prvem polčasu potekala počasi, bila je dokaj nezanimiva za gledanje.

Naši so imeli v tem delu prvo solidno situacijo za gol v 36. minuti. Iličić je po preigravanju v kazenskem prostoru podal povratno žogo Kurtiću. Ta je z osemnajstih metrov streljal proti golu in zadel domačega obrambnega igralca, vratar Cipra Michael je komaj obranil.

V 42 . minuti so domači povedli. Naši so slabo izvajali avt, po kratki kombinaciji domačih je do žoge prišel Pittas, ki je preigral Bajrića in z močnim, natančnim strelom pod prečko v bližnji kot premagal Oblaka. Nepotrebno prejet gol, Pittas je bil sam med tremi našimi obrambnimi igralci, ki bi situacijo morali bolje rešiti.

Naslednjo minuto dobra globinska žoga proti Kramerju, ki se pred golom ni znašel.

V drugem polčasu so imeli naši večjo posest žoge, pobudo na igrišču, vendar so bili tudi v tem delu igre premalo konkretni.

V 60. minuti podaja Stojanovića s strani, rezervist Vučkić je iz težke situacije streljal z glavo čez gol.

V 75. minuti še najboljša priložnost za naše. Iličić je podal Černigoju, ta se je obrnil in z desne strani močno streljal, vendar čez gol.

V 85. minuti je Pittasu drugi gol z obrambo preprečil Oblak.

Zmaga Cipra z 1:0 je zaslužena, dobesedno prigarali so si jo z disciplinirano igro v fazi obrambe.

Odločila je lepa individualna poteza Pittasa. Njegova akcija pri golu je bila tudi najlepši trenutek tekme.

Našim v fazi napada enostavno ni šlo. Kombinatorika je bila preslaba, prav tako prekinitve. Iličić je sicer nekajkrat sam poskušal, trda ciprska obramba se je dobro pripravila nanj. Ostali pa danes enostavno niso bili sposobni s kakšno ìndividualno akcijo ogroziti ciprskih vrat. Vidno je, da nam manjka klasična “špica”, srednji napadalec tipa Novaković.

Videlo se je tudi, da v obrambi manjka njen steber Mevlja.

Selektor Kek je poskušal vse, da z menjavami spremeni potek igre. Ob koncu je dal v igro vse ofenzivne igralce s klopi, poskušal je z dvema klasičnima napadalcema. Vendar ni šlo. Kot da ne bi bilo svežine pri naših igralcih, domači so bili bolj čvrsti v dvobojih, zdelo se je, da so hitrejši. Nekako so si bolj želeli zmage.

Situacija na tablici po zmagi nad Hrvaško je bila odlična. Po drugem zaporednem porazu pa se je vse spremenilo. Sedaj bo treba dobiti naslednjo tekmo septembra doma proti Slovaški, v nasprotnem primeru bodo naše možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo minimalne.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine