6.2 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Portugalska novi evropski prvak v futsalu

Piše: Samo Vidovič

Končano je letošnje evropsko prvenstvo v futsalu Euro Futsal 2022. Prvak je postala Portugalska, ki je v finalu premagala Rusijo s 4:2. 

Finalna tekma v Amsterdamu je upravičila pričakovanja. Gledali smo zanimivo, dokaj izenačeno tekmo. Rusija je bila blizu končnega uspeha, saj je vodila že z 2:0. Vendar je Portugalcem, tako kot v polfinalu, uspel popoln preobrat.

Sokolov v 10.minuti in Afanasyev v 13.minuti sta Ruse povedla v vodstvo z dvema goloma razlike. Paço je minuto pred koncem prvega polčasa znižal in vlil Portugalcem dodatne upe, da v drugem delu igre rezultat preokrenejo. In to jim je tudi uspelo. Ruski vratar Putilov jim je v 27.minuti s slabo reakcijo in avtogolom omogočil izenačenje. Po hitri akciji pa jih je Andre Coelho v 32.minuti povedel v vodstvo.

Rusi se niso predali, v 35.minuti je Abramov zadel prečko. Ob koncu so zaigrali z dodatnim igralcem v polju. Dvajset sekund pred koncem je portugalski vratar Andre Sousa z neverjetno obrambo preprečil izenačenje. Po napaki v zadnjem ruskem napadu pa je Pany Varella iz protinapada postavil končnih 4:2.

Portugalci so zasluženo postali prvaki. Zmagali so na vseh šestih odigranih tekmah na tem prvenstvu. V polfinalu in finalu so pokazali psihično stabilnost, saj so obakrat nadoknadili zaostanek dveh zadetkov.

Rusi so bili blizu, lahko bi tudi izenačili ob koncu tekme. Ni jim uspelo, zadnji napad so slabo odigrali. Kljub porazu v finalu so na tem prvenstvu pustili zelo dober vtis.

Tretje mesto so osvojili Španci, ki so v malem finalu premagali Ukrajince s 4:1.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine