18.9 C
Ljubljana
sobota, 27 julija, 2024

Portugalska in Ukrajina v polfinalu

Piše: Samo Vidovič

Na evropskem prvenstvu v futsalu na Nizozemskem sta znana prva polfinalista. To sta Portugalska, ki je premagala Finsko s 3:2 ter Ukrajina, ki je bila s 5:3 boljša od Kazahstana. 

Prvi četrtfinale so dobili Portugalci, vendar težje od pričakovanega. Bili so namreč veliki favoriti dvoboja, v svoji skupini A so dobili vse tri tekme. Finci so se v četrtfinale uvrstili dosti težje, z zmago, remijem ter enim porazom v skupini B.

Tekma se je začela po pričakovanjih. Jesus je že v 4.minuti popeljal Portugalsko v vodstvo. Izenačil je Hosio v 10.minuti. Portugalska je v 14.minuti z drugim golom Jesusa zopet povedla, 2:1 je bil rezultat polčasa.

Finci so preko Autia v 27.minuti znova izenačili. Tri minute kasneje je Miguel Angelo postavil končni izid 3:2.

Finci so se dobro upirali favoriziranim Portugalcem in so upravičili svojo uvrstitev v četrtfinale. Portugalci so se namučili, a zmagali še četrtič zapored na tem prvenstvu.

V drugem četrtfinalu so Ukrajinci bolj ali manj kontrolirali tekmo. Z zadetki Shoturme v 15.minuti, Korsuna v 25.minuti in Zvarycha v 30.minuti so povedli s 3:0. Kazahstanci so se prebudili šele v zaključku tekme, ko so znižali na 3:2. Zadela sta Douglas Junior v 34.minuti in Orazov v 38.minuti. Vendar jim popoln preobrat ni uspel. V 39.minuti so prejeli dva gola. Najprej je zadel Razuvanov, nekaj sekund kasneje pa še Lebid. Orazov je v zadnji minuti postavil končnih 5:3 za Ukrajino.

Ukrajina se je dokaj suvereno uvrstila v polfinale. Kazahstan pa je tako zadnja reprezentanca iz naše skupine B, ki je končala s tekmovanjem.

Danes sta na sporedu še preostali četrtfinalni tekmi, Rusija Gruzija in Španija-Slovaška.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine