7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Poraženi tudi Srebotnikova in Jakupovičeva

Od vseh slovenskih igralk, ki so na drugi strani zemeljske oble začele novo teniško sezono, bo drugo polovico tedna v igri dočakala le Andreja Klepač. Nocoj sta bili med dvojicami poraženi še Dalila Jakupovič in Katarina Srebotnik.

Jakupovičeva, ki tudi letos nastopa z Rusinjo Irino Kromačevo, je bila neuspešna v drugem krogu turnirja na Kitajskem – kot tretja nosilka je izgubila proti kitajsko-češki navezi Duan/Voracova (6:4, 6:2), 37-letna Srebotnikova, ki se je na prvi turnir prijavila z leto mlajšo Američanko Raquel Atawo, pa je izpadla že po prvem nastopu. Proti drugima nosilkama turnirja v Brisbanu, Gabrieli Dabrowski iz Kanade in Kitajki Xu Yi, sta izgubili 4:6, 6:4, 5:10.

Slovenski tenis je zaenkrat v prvem tednu dosegel vsega dve zmagi; Jakupovičeva in Klepačeva sta dobili po en dvoboj med pari. V konkurenci posameznic je Kaja Juvan izpadla v kvalifikacijah, Jakupovičeva je bila neuspešna na Kitajskem, Polona Hercog in Tamara Zidanšek v Aucklandu, premierni nastop v Brisbanu pa se je ponesrečil tudi Aljažu Bedenetu.

Težko delo pa čaka tudi Andrejo Klepač, saj se bo s Čehinjo Lucie Hradecko v drugem krogu pomerila z najboljšim parom igralk na svetu, Čehinjama Barboro Krejcikova in Katerino Siniakovo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine