11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Policija bo na sobotni nogometni tekmi med kluboma NK Maribor in NK Olimpija uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje

V soboto, 27. oktobra 2018, bo ob 16.45 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma 14. kroga Prve lige Telekom Slovenija med kluboma NK Maribor in NK Olimpija.

 

“Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje. Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena na krajih v mestu
Maribor, kjer se po navadi zbirajo navijači, v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku.

Ker Zakon o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol) v 114. členu Policiji nalaga, da morajo policisti pred pričetkom uporabe tehničnih sredstev za fotografiranje in video snemanje, seznaniti navzoče osebe, da se policijski postopki oz. javno zbiranje snema, in ker želi Policija svoje delo opraviti transparentno, vas prosimo, da v skladu z določili Zakona o medijih o tem v svojih medijih obvestite javnost.

Obenem vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo organizator tekme na vhodih na stadion izvajal t. i. “personalizacijo vstopnic”. To pomeni, da se bo potrebno ob vstopu na stadion izkazati z osebnim dokumentom, na vstopnico pa morate izpisati svoje osebne podatke. Storite to že pred prihodom na stadion, da ne bo po nepotrebnem prihajalo do gneče. Vse obiskovalce prireditve tudi pozivamo, da se na stadion odpravijo pravočasno ter da, če se bodo na prireditev pripeljali z osebnimi vozili, te parkirajo na za to določenih mestih,” so sporočili s policije.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine