9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Poglejte Dončićevo statistiko po dnevih: za met najbolj razpoložen ob nedeljah, za skoke ob ponedeljkih, za ukradene žoge ob četrtkih!

Luka Dončić, ki je v noči na ponedeljek proti Torontu prispeval 35 točk,12 skokov in 10 asistenc ter postal prvi najstnik v zgodovini NBA z dvema trojnima dvojčkoma (Dallas je sicer izgubil 120:123), ima zanimivo statistiko: strelsko je najbolj razpoložen ob nedeljah, najboljše skače ob ponedeljkih, največ žog nasprotniku ukrade ob četrtkih.

Portal Insider ESPN za vsakega igralca lige NBA objavlja zanimivo statistiko. Iz nje je razvidno tudi razpoloženje igralca po dnevih.

Po 48 tekmah ima Luka Dončić za Dallas Maverickse naslednjo osnovno statistiko: na tekmo je dosegal v povprečju 20,5 koša, imel 6,9 skoka in 5,4 asistence.

Za doseganje košev je najbolj razpoložen ob nedeljah, ko jih dosega v povprečju 25,2 na tekmo, najmanj pa ob ponedeljkih, ko dosega »samo« 18,1 koša na tekmo. Zanimivo je tudi, da največ košev (v povprečju 22,2 na tekmo) dosega po dveh dneh počitka, najmanj (18,4 na tekmo) pa takrat, ko je nima niti dneva počitka. Tudi če ima več počitka (tri dni in več), ni strelsko razpoložen, saj dosega v povprečju 18,5 koša na tekmo.

Če je strelsko ob ponedeljkih neučinkovit, pa Dončić prvi dan v tednu zelo rad skače, saj ima ob ponedeljkih v povprečju 7,9 skoka na tekmo. Najslabše skače ob četrtkih (4,5 skoka na tekmo) in sobotah (5,6 skoka na tekmo). Če ima takrat, ko ne igra tri dni in več, slab strelski izkupiček, pa po daljšem počitku rad skače (7,5 skoka na tekmo).

Njegov najboljši dan za asistence je nedelja (v povprečju sedem na tekmo), najslabše pa soigralcem podaja ob sredah (4,8 asistence na tekmo). Največ blokad da ob ponedeljkih (0,5 na tekmo), največ žog ukrade nasprotniku ob četrtkih (2,5 na tekmo).

Statistiko si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine