6.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Podvodni hokej v Kranju že triindvajsetič zapored

To soboto 2.2. bo na Olimpijskem bazenu v Kranju potekal že 23. mednarodni turnir v podvodnem hokeju „Memorial Boštjana Mesarca“. Tekmovanje organizirata Društvo za Podvodni hokej Kranj in Društvo za podvodne aktivnosti pH Ljubljana, pod okriljem Slovenske Potapljaške Zveze. Tekmovanja se bo udeležilo 16 ekip iz šestih držav (Velika Britanija, Madžarska, Srbija, Češka, Švica, Slovenija).

Bazen v Kranju je podvodnim hokejistom dobro znan, saj je tu poleg vsakoletnega turnirja l. 1999 potekalo Evropsko prvenstvo, l. 2007 Evropsko klubsko prvenstvo, l. 2009 pa Svetovno prvenstvo v podvodnem hokeju.
Tekme bodo potekale od 12:30 do 19:30 ure, skupno bodo ekipe odigrale več kot 70 tekem. Na turnirju bodo nastopile tudi tri slovenske ekipe, med njimi se bo še posebej ekipa PH Ljubljana 1 potegovala za mesto med najboljšimi.

Podvodni hokej ima pri nas sicer že dolgo tradicijo, ki se ohranja predvsem v Ljubljani in Kranju. Začetki igranja namreč segajo v leto 1995. Slovenska reprezentanca se je v tem času udeležila sedmih Evropskih in treh Svetovnih prvenstev. Najboljša uvrstitev je bilo tretje mesto na SP v Bariju (Italija) l. 2007. Sicer se slovenski podvodni hokejisti redno udeležujejo turnirjev v tujini, poleg turnirja v Kranju pa bo letos maja potekal tudi turnir v Žusterni.
Nastopajoče ekipe:

1. HUN U 19, HU
2. HUN Ladies, HU
3. HUN Masters, HU
4. Egyszusz, HU
5. Egyszusz 2, HU
6. Piranha, HU
7. Marlins, HU
8. West Wickham, UK
9. Calypso, RS
10. Narwhals, CZ
11. Serrasalmus Mix , CZ
12. Pilsen Squids, CZ
13. Swiss Mix, CH
14. Ljubljana 1, SI
15. Balkan Express, SI
16. Slovenia Mix, SI

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine