13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Podpredsednik Fife predlaga spremembo koledarja evropskih lig

Podpredsednik mednarodne nogometne zveze (Fifa) Victor Montagliani meni, da bi morale evropske lige razmisliti o spremembi koledarja. Montagliani je prepričan, da bi morali zaradi koronavirusne pandemije in mundiala 2022 v Katarju, ki naj bi bil novembra in decembra, za eno koledarsko leto prestaviti sezono.

“To ni zamisel, ki bi jo bilo treba takoj ovreči,” je dejal Kanadčan za italijanski radio Sportiva.

Montagliani je predsednik zveze Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf), kjer se vse lige začenjajo in končajo znotraj enega koledarskega leta, za razliko od večine evropskih lig, kjer sezona tradicionalno traja od avgusta do maja naslednjega leta.

Sprememba, za katero se zavzema podpredsednik lige, bi omogočila ligam, ki so sezono 2020 začasno prekinile, da jo v miru končajo do konca leta, novo pa začnejo šele leta 2021.

Takšna prilagoditev pa bi sovpadala tudi z veliko spremembo koledarja od leta 2024, ki jo je že napovedal predsednik Fife Gianni Infantino.

 

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine