5.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Pirova zmaga Bayerna, Parižani napredovali v polfinale

Piše: Samo Vidovič

V povratnih tekmah četrtine finala sta se v Parizu srečala PSG in Bayern, v Sevilli pa londonski Chelsea kot domačin in Porto.

Tekma v Parizu se je začela po pričakovanjih. Paris SG je imel prednost po prvi tekmi, Bayern je za napredovanje moral dati najmanj dva gola. Oziroma zmagati z dvema goloma razlike. Bavarci so začeli ofenzivno, želeli so čim prej dati gol, s katerim bi si povečali možnost za napredovanje. PSG pa je čakal na protinapade Mbappeja in Neymarja. Prvi so do priložnosti prišli domači. Mbappe je “premešal” gostujočo obrambo, po odbiti žogi je strel Neymarja gostujoči vratar Neuer obranil. Sane je v 25 minuti z osemnajstih metrov sprožil prvi nevarnejši strel proti vratom domačega vratarja Navasa, mimo desne vratnice. Tako kot tudi Kimmich malo kasneje. V 28 minuti pa lepa akcija Mbappeja in Neymarja, ki je bil sam pred Neuerjem, a je ta strel obranil. Velika priložnost za domače. V 34 strel Neymarja po samostojni akciji, Neuer je bil na mestu. V 37 minuti spet v glavni vlogi Neymar, tokrat je zadel prečko. Pred tem je z driblingom osmešil Saneja. Podobno je bilo v 39 minuti. Mbappe je podal Neymarju, ki je tokrat zadel levo vrtnico. V naslednji minuti pa je Bayern povedel. Navas je strel Alabe iz bližine obranil, odbito žogo pa je Choupo-Moting z glavo poslal v mrežo. Ob koncu polčasa smo videli še odličen strel Alabe z razdalje in “parado” Navasa.

Po polčasu vodstvo Bayerna, ki mu igra tokrat ni stekla tako dobro kot v prvi tekmi, ko so bili kar naprej v priložnosti. Tokrat jih je imel Paris SG v prvem polčasu več. Gostje so imeli veliko dela z dvojcem Mbappe-Neymar. Slednji bi lahko ob boljši realizaciji že v prvem polčasu rešil vprašanje polfinalista. Drugi polčas se je začel z lepim strelom Alabe in malo kasneje novo priložnostjo Neymarja. V 53 minuti izvrstna akcija Neymarja in Di Marije, spet brez zaključka. V 62 minuti je rešil Navas pred Müllerjem. V nadaljevanju je bilo priložnosti manj. Videla se je utrujenost igralcev obeh ekip, tempo je bil neizprosen.  Nekajkrat je bilo napeto pred obema goloma, a ni bilo igralca, ki bi zadel.

Zmaga Bayerna z 1:0, je Pirova, PSG se je uvrstil v polfinale s skupnim rezultatom 3:3, na podlagi več doseženih golov na tujem igrišču. Povsem zasluženo. Pri Bayernu so zatajili ofenzivni igralci, Coman, Sane, Müller in Choupo-Moteng, kljub golu. Preveč so komplicirali, bili so premalo konkretni in natančni, predvsem pri zaključnih podajah. Pri PSGju je, predvsem v prvem polčasu, odlično delovala naveza Mbappe-Neymar. Videli smo ves njun talent, manjkala je le boljša realizacija Neymarja. Treba je pohvaliti tudi njihovo obrambo, ki je nevtralizirala Bayernov napad.

Na tekmi v Sevilli je Porto z golom Taremija v tretji minuti sodnikovega podaljška zmagal z 1:0, vendar se je Chelsea s skupnim rezultatom 2:1 uvrstil v polfinale.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine