5.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Parižani zapravili prednost na domačem terenu

Piše: Samo Vidovič

Danes sta se v Parizu v prvi tekmi drugega polfinala Lige prvakov pomerila Paris SG in Manchester City. Gledali smo boljšo, zanimivejšo tekmo kot včeraj, ko sta igrala Real in Chelsea. 

City je začel ofenzivno, z visokim pritiskom na Parižane. Prve minute tekme so potekale v njihovi dominaciji.

V deseti minuti pa so domači izpeljali lep protinapad, Neymar je streljal točno v rojaka Edersona v vratih Cityja.

Domači so povedli v 15 minuti, ko je po kotu Di Marije Marquinhos z glavo zadel v daljši kot.

Po golu so Parižani vzpostavili ravnotežje, bili konkretnejši, lahko bi dali tudi drugi gol.

City je sicer poizkušal, a bolj ali manj nenevarno. Edino pravo priložnost je imel Foden v 42 minuti, bil je sam na dvanajstih metrov od gola,  a je streljal točno v vratarja Navasa, ki je njegov strel odbil.

Drugi polčas smo gledali ofenzivo gostov, Paris se je postavil v globoko obrambno formacijo. City je težko prihajal do strelov na gol, kaj šele priložnosti. Domači pa so čakali na protinapade, na individualne sposobnosti Mbappeja, Neymarja, Di Marije.

V 56 minuti je Mbappe premešal gostujočo obrambo, a ni imel podpore soigralcev.

V 61 minuti je De Bruyne s strelom iz polobrata streljal čez gol Navasa.

V 64 minuti pa gol za goste. De Bruyne je s strani podal pred gol, žoga je preletela vse igralce. Navas je stal kot vkopan, žoga pa je na veliko presenečenje vseh končala v mreži. To ni bil strel na gol, ampak podaja, ki je po spletu okoliščin oziroma slabi oceni leta žoge Navasa prinesla izenačenje.

Ta gol je popolnoma zmedel domače, v naslednjih minutah smo gledali popolnoma “enosmeren promet” proti vratom domačih. Ofenziva gostov je prinesla rezultat v 72 minuti. Mahrez je iz prostega strela s kakšnih 22 metrov, s strelom skozi živi zid, premagal Navasa.

V 77 minuti je bil zaradi brutalnega štarta nad Gündoganom izključen domači vezist Gueye. To je pomenilo tudi konec upov za domače. City je z igralcem več zlahka kontroliral tekmo in jo mirno zaključil.

Paris SG je v prvem polčasu deloval dobro, kazalo je, da lahko premaga City za več kot en gol. Vendar je ena napaka, en nesrečen moment za njih tekmo odpeljal v popolnoma drugo smer. V drugem polčasu, vsaj kar se tiče ofenzive, niso pokazali praktično nič.

City se je vse do prvega gola mučil, zdelo se je, da bodo njegovi igralci težko dali gol. Čeprav so ves čas drugega polčasa napadali. Potem pa sta jim vratar Navas in zid, ki se je pri drugem golu razmaknil, praktično podarila zmago. Ne moremo reči nezasluženo.

City ima sedaj veliko prednost pred povratno tekmo. Kljub temu Paris SG še ne gre odpisati, saj ima v svojih vrstah nekaj vrhunskih individualcev, ki lahko ob dobri dnevni formi sami odločijo tekmo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine