18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Padla še Japonska! Slovenski košarkarji do nove zmage na poletnih olimpijskih igrah v Tokiju!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Slovenska košarkarska reprezentanca je v drugem krogu košarkarskega olimpijskega turnirja v Tokiju premagala izbrano vrsto Japonske z rezultatom 116 proti 81. V slovenski izbrani vrsti je dosegel Luka Dončić petindvajset točk, pri domačinih pa Hutchiruma kar 36 točk.

Košarkarska ekipa Slovenije je zabeležila drugo zmago na košarkarskem turnirju na OI v Tokiju. V prvem krogu so presenetljivo premagali aktualne podprvake Argentince z rezultatom 118 proti 100. Na njej je blestel Luka Dončič, ki je dosegel kar 46 točk. Tokrat so bili razpoloženi vsi soigralci, saj se je prav vseh dvanajst reprezentantov vpisalo me strelce.

Poleg Dončičevih 25 točk je prispeval Zoran Dragić 24 točk, Vladko Čančar 16 točk, Klemen Prepelič 12 točk, Jaka Blažič 10 točk, Čebašek in Tobey po šest točk, Rupnik, Murič, Horvat po štiri točke, Nikolič tri in Dimec dve točki. S tem je ekipa še enkrat dokazala, da se do zmage lahko pride le s skupnimi močmi. Pohvalimo spet lahko igro v obrambi, ki je zopet igrala zelo dobro štiri deset minut. Dosedanja hitra igra v napadu in odlično branje igre Dončiča v napadu ostajamo nerešljiva uganka za nasprotno obrambo. Slovenija zadnjo tekmo igra v nedeljo ob 10.20 uri proti aktualnim svetovnim prvakom Špancem.

Tekma Slovenije proti Japonski na OI v Tokiu (foto: EPA)

Za novo zmago košarkarjev čestitali Janša, Počivalšek in Tonin

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek je ob uspehu zapisal, da so naši fantje zlahka premagali Japonsko. Bravo,” je bil navdušen trenutni podpredsednik vlade. Minister za obrambo in še en podpredsednik vlade, Matej Tonin, je košarkarsko predstavo Slovenije proti Japonski označil za izjemno. Enako je Luki Dončiću in druščini za novo zmago čestital tudi predsednik vlade Janez Janša.

Slovenski košarkarski reprezentanti upravičujejo sloves favoritov, ki bi lahko posegle po kolajnah. Bomo videli, kako se bodo v nedeljo, 2.8.2020 izkazali proti Španiji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine