13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Osamljeni Dončić premalo za zmago Dallasa

Košarkarji Dallasa so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doživeli nov poraz. S 106:101 so izgubili na gostovanju v Oklahoma Cityju. Tega ni spremenila niti dobra igra mladega slovenskega košarkarskega bisera Luke Dončića, ki je za ekipo iz Teksasa dosegel 35 točk, 10 skokov in sedem podaj.

Dvojnega dvojčka je s po 14 koši in skoki za Dallas dosegel tudi Maxi Kleber. Na nasprotni strani je kar šest igralcev doseglo dvomestno število košev, po 20 Danilo Gallinari in Dennis Schröder.

Tekma je bila z izjemo prve tretjine, ki jo je Dallas dobil z 32:20, izredno izenačena. Moštvi sta takorekoč poravnani prišli tudi v končnico, ko je Dončić minuto in 22 sekund pred koncem povišal prednost Dallasa na 101:98.

Prav Ljubljančan pa je bil tisti, ki je na lastni koži spoznal velikokrat ponovljeno frazo, kako kratka je pot od junaka do bedaka. Najprej je pri vodstvo za točko zgrešil met za tri točke, nato izgubil žogo in gostitelji so povedli s 104:101. Nato je za tri točke poskušal Kleber, gostje so dobili skok v napadu, a je trojko pet sekund pred koncem zgrešil še Dončić. Zadnja priložnost za spremembo izida je bil hiter prekršek, kar pa je Gilgeous-Alexander Free kaznoval z zadetima prostima metoma.

Houston pa je nadigral Denver z Vlatkom Čančarjem. Slovenski košarkar je na parketu sicer preživel slabi dve minuti, a je njegova statistika ostala prazna. Za Denver je 21 točk dosegel Nikola Jokić, pri Houstonu je 35 točk dosegel James Harden, 28 jih je dodal Russell Westbrook.

Po prostem večeru Denver čaka obračun z Indiano, Dallas z Brooklynom, na igrišču pa bo isti večer tudi Goran Dragić na obračunu med Miamijem in Torontom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine