6.2 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Olimpiji uspel preobrat v Sežani

Piše: Samo Vidovič

Nedeljski tekmi 22.kroga sta pripadli gostujočima ekipama. Olimpija je v Sežani premagala Tabor z 2:1, Domžale pa v Kopru domači Koper z 2:0. 

Tekma v Sežani je bila pomembna za obe ekipi. Tabor je potreboval točke za beg z dna lestvice, Olimpija pa si po porazu proti Domžalam v četrtek novega spodrsljaja ni smela privoščiti.

Prve pol ure so bili boljši gostje. Ziljkić je v 10.minuti streljal mimo gola, štiri minute kasneje tudi bi tudi Prtajin lahko bolje zaključil akcijo.

Domači so do prve priložnosti prišli v 29.minuti, Monjac se v ugodni situaciji ni znašel.

Že iz druge priložnosti pa je Tabor v 33.minuti povedel. Po predložku Kodermana z leve strani in slabem izbijanju van Bruggena je do žoge prišel Ovsenek, ki je z lepim diagonalnim strelom premagal gostujočega vratarja Banića. V zadnjih petih minutah prvega polčasa je bilo najprej dvakrat vroče pred gostujočimi vrati, Monjac in Nemanič nista bila uspešna.

V 44.minuti je imel Ziljkić spet lepo priložnost, a je bil nenatančen. V sodnikovem podaljšku pa je Banić obranil strel Monjaca.

V drugem polčasu so Ljubljančani poskušali izenačiti. Dolgo časa so se trudili, potem pa jim je v 70.minuti le uspelo. Nukićev strel z desne strani se je od obeh vratnic odbil točno do Aldairja, ki je žogo poslal v mrežo.

Sledili so nadaljnji poskusi gostov, da pridejo do treh točk. V 81 minuti je Kvesiću gol preprečil domači vratar Koprivec. Šest minut kasneje pa je Kvesić z golom direktno iz kota prinesel zmago gostom. Koprivec je let žoge slabo ocenil, od vratnice na drugi strani gola se je odbila v mrežo.

Tabor je bil blizu točke, v zadnjih dvajsetih minutah so Sežanci popustili. Predvsem drugi prejeti gol je bil nepotreben. Zdi se, da bi lahko tekmo odločili pri svojem vodstvu, ni jim uspelo dati še drugega gola. Poraz jih je pahnil v težko situacijo, v naslednjem krogu v Mariboru bodo težko prišli do točk.

Ljubljančani so dosegli tisto, po kar so prišli v Sežano. Za tri točke so se morali dobro potruditi. Vsaj do naslednje tekme jim bodo te točke prinesle “mir v hiši”. Končno so dali gol iz igre, drugega spet iz prekinitve. Igra še ni na željenem nivoju. V naslednjem krogu jih čaka derbi s Koprom, kjer bodo morali pokazati več.

 

Domžale presenetile Koper na Bonifiki 

Zvečer so na Bonifiki Koprčani želeli z novo zmago zadržati vodilno pozicijo na tablici. Toda gostje iz Domžal so imeli drug načrt, želeli so potrditi četrtkovo dobro predstavo in zmago proti Olimpiji. To jim je na koncu tudi uspelo.

Gostje so že na začetku tekme najavili, da čaka Koper težko delo. Josipović je v 9.minuti za las streljal mimo gola.

Pri domačih je v prvih petnajstih minutah dvakrat neuspešno poskušal Barišić.

Domžale so povedle v 33.minuti. Husmani je s šestnajstih metrov z natančnim strelom pod prečko premagal domačega vratarja Golubovića.

Nekaj minut kasneje bi lahko izenačil Colley, tudi on ni zadel.

Po pričakovanju so v drugem polčasu domači poskušali pritisniti na vrata gostujočega vratarja Mulalića. Krajinović je bil blizu izenačenju, ob njegovem strelu se je izkazal Mulalić.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 55.minuti. Po podaji Šoštarič-Karića je Husmani z bližine še drugič zadel.

Ko sta v 68. oziroma 80.minuti Jelić-Balta in Novoselec prejela rdeča kartona, je bilo jasno, da bodo Koprčani tekmo izgubili.

Z dvema igralcema manj niso uspeli priti niti do častnega zadetka.

Markuš bi lahko v zadnji minuti še tretjič zadel za goste, a je streljal mimo desne vratnice.

Igralci Kopra razočarali,  predvsem v fazi napada. Tam, kjer so najmočnejši. Trio Barišić-Colley-Parris ni imel svojega dne. Tudi igra v polju ni bila dobra. V obrambi pa so naredili preveč napak, dve je izkoristil Husmani. Na gostovanju pred tednom dni v Celju so pokazali precej več, jim bo to uspelo tudi na naslednjem gostovanju v Stožicah?

Domžalčani so v treh dneh premagali drugega favorita za naslov prvaka. Spet so pokazali taktično zrelo igro, uspeli so ustaviti nevarne domače napadalce. V napadu se je presenetljivo z dvema zadetkoma izkazal vezist Husmani. S tako igro se bodo v naslednjih krogih gotovo povzpeli po lestvici.

22.krog bosta danes v Domžalah zaključila radomeljski Kalcer in Maribor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine