4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Olimpija znova uspešna v gosteh

Piše: Samo Vidovič

Olimpija se iz gostovanja v Sežani vrača z drugo zaporedno zmago v prvenstvu. Domači CB24Tabor je premagala z 2:1.

Gostje so bili že v prvem polčasu nevarnejši. V deveti minuti je mimo gola streljal Aldair. V 34 minuti pa so imeli najlepšo priložnost v prvem polčasu. Sodnik Glažar je dosodil enajstmetrovko, potem ko je ocenil, da je Nemanič spotaknil Talla. Strel Elšnika je domači vratar Koprivec obranil.

V drugem polčasu smo končno videli tudi nekaj napadalnih akcij domačih, ki v prvem polčasu niso uspeli resneje zapretiti golu gostov.

V 52 minuti so povedli,  potem ko je strel Stančiča v lastno mrežo preusmeril Crnomarković.

Isti igralec se je za napako oddolžil pet minut kasneje, potem ko je po podaji s kota s strelom z glavo s petih metrov rezultat izenačil.

Končni rezultat 2:1 je v 61 minuti postavil Aldair, z desne strani je zadel v dolgi kot Koprivčevih vrat.

Do konca tekme domači kljub naporu niso uspeli izenačiti, niso si pripravili resnejše priložnosti.

Olimpija je s sedmimi točkami in tekmo manj na tretjem mestu. Današnja zmaga je zaslužena, Ljubljančani so si pripravili več priložnosti, dostope do svojega gola so dobro zaprli in onemogočili domače napadalce, ki so redko prihajali do strelov oziroma priložnosti. Delujejo dosti bolje, kot so na prvi tekmi proti Kalcerju.

Tabor tudi v novem prvenstvu igra po sistemu toplo hladno. Na gostovanjih so Sežanci osvojili štiri točke, doma so dvakrat izgubili. Zelo so odvisni od naveze Stančič-Ndzengue. Če jo nasprotnik ustavi, imajo velike probleme. Na lestvici so trenutno šesti.

V drugi današnji tekmi sta Aluminij in Mura igrala 1:1. Z izidom so lahko bolj zadovoljni domačini, ki so uspeli izenačiti po vodstvu Mure. Prekmurci so bili boljši, razmerje v strelih je bilo 14:4 v njihovo korist. Vendar tudi v četrti prvenstveni tekmi niso uspeli zmagati. Z dvema točkama se nahajajo na devetem mestu. Aluminij je s tremi točkami sedmi.

Mura je povedla v 21 minuti. Lotrič se je odločil za strel z dobrih dvajsetih metrov in s pravim evrogolom premagal domačega vratarja Janžekoviča.

Aluminij je izenačil deset minut kasneje. Kadrić je po izbiti žogi z natančnim strelom izenačil.

V drugem polčasu je imela Mura kar nekaj priložnosti, da bi znova povedla. Klepač jih je imel kar tri, vendar ni uspel premagati Janžekoviča. Ob koncu tekme sta poskušala še Horvat in Bobičanec,  a je bil domači vratar obakrat na mestu.

Igralci Aluminija so šele v četrti tekmi dali prvi gol v prvenstvu. Nujno morajo izboljšati učinkovitost v napadu, drugače bodo težko prihajali do točk.

Mura nikakor ne more do zmage. Danes so bili Muraši boljši, vendar so na koncu osvojili le točko. Imajo podoben problem kot lani Celjani. Po osvojenim naslovu prvaka in igranju v evropskem tekmovanju se zdijo pregoreli. Ostali so tudi brez motorja ekipe Koutra, ki je sredi tedna odšel v Turčijo.

Tekma Koper-Domžale je bila preložena.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine