6.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Olimpija zgublja korak za vodečima

Piše: Samo Vidovič

Olimpija je v Stožicah gostila Domžale. ‘Zmaji’ so po dveh porazih v zadnjih dveh krogih nujno potrebovali tri točke za priključek Mariboru in Kopru.

Gostujoči ‘Ravbarji’ pa so brez kaznovanega ideologa igre Ibričića poskušali presenetiti gostitelje. Njihov trener Dejan Djuranović je igro postavil ofenzivno, z namenom priti do vseh treh točk. Olimpija pa je začela dokaj rezervirano.

Prvo zanimivo situacijo na tekmi smo videli v 11.minuti minuti, ko je Alić lepo prebil desni bok Olimpije, povratne žoge pa Pišek ni znal izkoristiti.

Minuto zatem je Nukić podal Matku, ki pa je v končnici akcije preveč kompliciral, ni uspel ne podati ne streljati na gol.

Malo kasneje predložek Alića z leve strani, Jakupović je na prvi vratnici uspel streljati, ampak prerahlo za Banića.

Do 40.minute se potem ni dogajalo nič posebnega, igra je potekala med obema kazenskima prostoroma. Takrat je Alić streljal z dvajsetih metrov, vratar domačih Banić je žogo odbil v kot.

Minuto zatem pa so domači povedli. Po stranskem avtu je Kvesić po solo akciji zadel levi zgornji kot domžalskih vrat.

Zadetek je bil sporen, saj so domači igralci met iz avta izvajali precej bližje golu Domžal, kot je žoga zapustila igrišče. V trenutku izvedbe avta pa sta bili v igrišču dve žogi.

V 45.minuti je Jakupović iz prostega strela streljal čez gol, to je bilo tudi vse v prvem polčasu.

V 54.minuti se je Markuš prebil po desni strani in podal Martinoviću, ki pa je pet metrov pred golom v čisti situaciji za gol žogo slabo zadel.

Dve minuti kasneje je Nukić z lepim strelom zadel prečko, odbito žogo je Husmani poslal v kot. Po kotu pa je Nukić pri poskusu strela na gol z nogo zadel Šoštarič-Karića v glavo, za kar si je prislužil drugi rumeni karton.

V 67.minuti se je Matko ob Šoštarič-Kariću izboril za žogo in sam krenil proti Mulaliću, ta pa je njegov strel obranil.

Minuto kasneje pa izenačenje. Ilenič je z dvajsetih metrov s pravim evrogolom premagal Banića. Tudi ta zadetek je nekoliko sporen, saj je eden od igralcev Olimpije poškodovan ležal na travi, gostje so igrali naprej, sodnik Jug pa igre ni prekinil.

V 75.minuti najlepša priložnost na tekmi. Saitoski se je sam znašel pred Banićem, ta pa je njegov strel z bližine z nogo obranil.

V zadnji minuti tekme je poskušal še Repas, Banić je strel brez problemov obranil.

Rezultat 1:1 je realen, obe ekipi sta imeli svoje priložnosti za zmago. Nukića so centimetri ločili od gola, Saitoski pa bi moral bolje zaključiti, ko je bil sam pred golom.

Olimpija spet ni pokazala nič posebnega. Tudi do izključitve Nukića kljub vodstvu Ljubljančani niso pokazali veliko. Ni bilo prave kombinatorike, dinamike v igri. Preveč so igrali ‘ziheraško’, čakali na napako nasprotnika, da povedejo. Po izključitvi Nukića so se izključno branili in čakali, če bo hitri Matko kaj storil v napadu.

Domžalčani so lahko bolj zadovoljni. Večino tekme so imeli žogo več v nogah, manjkal pa jim je strelec, ki bi odločil tekmo. Predvsem po izenačenju so bili v nekaterih lepih situacijah pred golom domačih, ki bi jih lahko bolje zaključili. Točka je vseeno uspeh, bili pa so bližje zmagi, na igrišču so pokazali več.

Koper prvič spomladi zmagal na Bonifiki 

Zadnjo tekmo 28.kroga sta na Bonifiki odigrala Koper in Aluminij. Točke so bile obojim potrebne, domačim v lovu za Mariborom, gostom pa za obstanek v ligi.

V prvem polčasu nismo videli nobene priložnosti, smiselne akcije. Edini omembe vreden dogodek se je zgodil v 42.minuti, ko je Azemović po predložku Palčiča igral z roko, sodnik Matoša pa je po ogledu videoposnetka pokazal na belo točko.

Enajstmetrovko je izkoristil Osuji.

V prvi minuti drugega polčasa so domači povišali vodstvo. Podajo Kotnika je izkoristil Parris, z desetih metrov je žogo med nogama gostujočega vratarja Janžekoviča poslal v mrežo.

Tudi v tem polčasu se vse do končnice tekme ni veliko dogajalo. Nekaj poskusov z obeh strani je sicer bilo, toda nič nevarnega za oba vratarja. Šele v zadnjih petnajstih minutah smo videli nekaj priložnosti.

V 77.minuti je bil Kadrić po napaki Bručića sam pred Golubovićem, ki pa je njegov strel obranil. Tri minute kasneje je poskušal Osuji, Janžekovič je bil dobro postavljen.

V 83.minuti smo videli po kotu najprej priložnost za goste, v protinapadu pa je Parris s petnajstih metrov zadel prečko. Ostalo je pri 2:0 za Koper.

Koprčani so dosegli osnovni cilj in prvič v spomladanskem delu sezone zmagali. S tremi novimi točkami so ostali na drugem mestu, v naslednjem krogu jih čaka težko gostovanje v Murski Soboti. Njihova igra ni bila na visokem nivoju, v napadu se je poznala odsotnost Barišića in Colleya. Štirinajst dnevna pavza jim bo koristila, da se pripravijo za zaključek prvenstva in pokalno tekmovanje.

Kidričani so prvič pod vodstvom Roberta Pevnika izgubili. Pokazali so premalo, predvsem v napadu. Nekoliko bolje so igrali le v zaključku tekme. Res je, da so imeli pri dosojeni enajstmetrovki nekaj smole, Azemović roke ni mogel umakniti. Ostajajo na zadnjem mestu, v naslednjem krogu je zmaga doma proti Bravu nujna.

Lestvica po 28.krogu:

Maribor 53, Koper 50, Olimpija 46, Mura 44, Bravo 39, Domžale 37, Celje 32, Kalcer Radomlje 31, CB24 Tabor 26, Aluminij 22 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine