3.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Olimpija zasluženo do zmage proti Muri

Piše: Samo Vidovič

Z zaostalo tekmo 17.kroga kroga sta Olimpija in Mura otvorili spomladanski del prvoligaške sezone. Tekma je bila pomembna za obe ekipi, saj iščeta priključek na lestvici vodečima Mariboru in Kopru.

Olimpija je krenila v tekmo bolj agresivno, že v 8.minuti je povedla.

Po prostem strelu z leve strani, ki ga je izvedel Kvesić, je gostujoči napadalec  Mulahusejnović z nespretnim posredovanjem zatresel lastno mrežo.

Goste je gol nekoliko zmedel, Olimpija bi preko Boakyea v 13.minuti povišala vodstvo, njegov strel s šestnajstih metrov je končal za vrati. Razpoloženi Nukić je dve minuti kasneje dobro ogrel gostujočega vratarja Ljubiča.

Mura je prvič resneje zapretila v 16.minuti, ko je z desne strani streljal Bobičanec.

Malo kasneje je imel po akciji istega igralca stoodstotno priložnost Šturm, a je s petih metrov streljal čez gol.

Nadaljevanje je bilo manj zanimivo, šele v 35.minuti je z ne preveč nevarnim strelom z razdalje poskušal Ziljkić.

Do konca polčasa se rezultat ni spremenil. Olimpija je odšla na odmor z minimalnim, a zasluženim vodstvom.

Že po pol minute igre v drugem polčasu se je novinec v domačem moštvu Prtajin sam znašel pred Ljubičem, vendar je vratar gostov s pravočasnim iztekom iz vrat uspel preprečiti nevarnost.

V 48.minuti pa je na sceno stopil Ziljkić, ki si je lepo pripravil strel z osemnajstih metrov, vendar je za las zgrešil.

V 54.minuti kot za goste. Strel Mulahusejnovića je z gol črte odbil Kvesić.

Minuto kasneje je Ratnik z dolgo globinsko žogo našel Prtajina, slednji je streljal točno v Ljubiča.

V 64.minuti se je po podaji Kvesića Sešlar znašel popolnoma sam na drugi vratnici, streljal pa je prerahlo, Ljubič ni imel težjega dela.

V 67.minuti končno dobra akcija Mure. Kombinacijo Bobičanec-Lotrič je slednji zaključil s strelom, domači vratar Banić je obranil.

Banić se je izkazal tudi v 70.minuti, ko je odbil močen strel Bobičanca.

Do konca tekme je Mura neuspešno poskušala izenačiti, Olimpija se je uspela obraniti in zmagati z 1:0.

Zmaga domačih je zaslužena. Imeli so več zrelih priložnosti, lepih akcij, kombinacij. Novinci so pustili soliden vtis, vratar Banić je bil zelo zanesljiv. Z zmago so se približali vrhu, v nedeljo jih čaka derbi proti Mariboru, na katerega se lahko sedaj mirno pripravijo.

Mura je pokazala premalo. Črno beli niso uspeli nadoknaditi odsotnosti Karničnika, ki je s svojimi hitrimi prodori iz zadnje linije uspel ustvarjati viška igralca. Prav tako se vidi, da v napadu manjka Maroša. V tej fazi igre so bili premalo konkretni, natančni, celo neiznajdljivi v določenih situacijah. Sedaj potrebujejo serijo zmag, če hočejo obraniti lanski naslov prvaka. Ali so tega sposobni, se bo kmalu videlo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine