5.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Olimpija zapravila veliko priložnost

Piše: Samo Vidovič

Danes so bile odigrane preostale štiri tekme 35.kroga. Pod drobnogled smo vzeli večerno tekmo v Stožicah med Olimpijo in CB24 Taborjem. 

Igralci Olimpije so takoj napadli in že v tretji minuti je bilo vroče pred gostujočimi vrati.

V nadaljevanju polčasa so tudi gostje prišli do “daha”, poskušali so predvsem s streli od daleč presenetiti domačega vratarja Freliha. Pri Olimpiji je poskušal predvsem Bosić na levi strani, toda tudi on brez uspeha. Večjih priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani.

Olimpija je povedla v 27 minuti po lepi kombinaciji Elšnik-Vombergar-Kapun. Slednji je lepo vtekel na drugo vratnico in z glavo streljal neobranljivo za vratarja Koprivca. Branilec Azinović je slabo zaprl prostor pred svojim vratarjem.

Gostje so odgovorili v 31 minuti, Aldair je z roba 16 meterskega prostora streljal za las mimo leve vratnice.

Drugi polčas se je začel s sumljivo situacijo v kazenskem prostoru gostov. Nemanič je pri izbiranju žoge s komolcem razbil arkado Vombergarju, sodnik Perić se ni oglasil.

Prvo priložnost v drugem polčasu so imeli v 58 minuti gostje. Po predložku Kouauja je z desetih metrov zgrešil Azinović.

V nadaljevanju smo gledali raztrgano, nezanimivo igro brez pravih priložnosti. Ni bilo ne natančnosti ne konkretnosti pri zaključku akcij.

V 79 minuti smo končno videli lepo akcijo. Sever,Stančič in na koncu strelec Aldair so z lepo serijo kratkih podaj izigrali domačo obrambo. Aldair je na koncu žogo poslal v prazno mrežo.

Že v naslednji minuti je bil Vombergar za las prekratek pred vrati Koprivca.

Do konca so domači pritisnili, a brez uspeha. V zadnjem napadu pa so gostje po napaki vratarja Freliha preko Severja prišli do drugega zadetka in zmage z 2:1.

Veliko razočaranje za igralce Olimpije,   ostali so brez možnosti za osvojitev naslova prvaka. Odpovedal je njihov najboljši igralec sezone Ivanović, tudi ostali niso bili v dobri dnevni formi. Nobeden se ni posebej izkazal. Sedaj se morajo skoncentrirati na finale pokala.

Tabor je bil v že izgubljenem položaju. Dvignil se je “iz mrtvih” in v infarktni končnici zasluženo zmagal. S tem so si igralci Tabora dokončno priigrali obstanek v ligi. Zadnje kolo proti Gorici lahko odigrajo brez stresa.

Junak tekme je bil Sever, ki je sodeloval pri obeh zadetkih. Vsi igralci pa si za današnjo predstavo zaslužijo pohvale.

V ostalih tekmah je Maribor v Kopru zmagal s 3:0. Gole so dali Mlakar v 28 minuti iz enajstmetrovke, Kotnik v 83 in Tavares v 89 minuti. V 34 minuti je bil izključen Klinar. Kljub temu je Maribor z igralcem manj  zanesljivo zmagal in je v najboljšem položaju za osvojitev naslova prvaka pred zadnjim kolom. V soboto jim proti Muri ustreza že točka.

Po koncu tekme se je vodstvo Kopra razšlo s trenerjem Rodolfom Vanolijem. Zadnjo tekmo bo Koper vodil Nedžad Okčić. So v težki situaciji, v Celju ne smejo izgubiti, sicer jih čakajo kvalifikacije.

Mura je doma prav tako s 3:0 premagala Domžale. V odlični in odprti tekmi z obeh strani so bili natančnejši domači, ki so trikrat zadeli. Gostje kljub nekaterim zrelim priložnostim niso uspeli zatresti mreže Mure. Gole za Muro so dali Maroša v 42, Bobičanec v 70 in Horvat v 77 minuti.

Mura je sedaj v položaju,  da z zmago v zadnjem kolu v Ljudskem vrtu celo osvoji naslov državnega prvaka. To je velika priložnost za to generacijo.

Domžale je danes pokopala neučinkovitost. Četrto mesto pa so si že zdavnaj zagotovili.

Celje je v Gorici z zadetkoma Božića v 45 in 48 minuti premagalo odpisano Gorico z 2:0. Zadnji krog igrajo Celjani doma s Koprom in z zmago se bodo izognili kvalifikacijam.  Vsak drug izid pa za njih pomeni dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi.

Najbolj zanimivi tekmi zadnjega kroga v soboto bosta Maribor-Mura in Celje-Koper. Tu se bo odločilo o prvaku ter ekipi, ki bo z drugoligašem Krko igrala dve dodatni tekmi za obstanek v prvi ligi.

Lestvica: Maribor 63, Mura 60, Olimpija 59, Domžale 54, CB24Tabor 44, Bravo, Aluminij in Koper 42, Celje 40 ter Gorica 26 točk.

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine