4.1 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Olimpija z novim trenerjem dosegla prvo zmago

Piše: Samo Vidovič

Domžale je v Kopru pričakalo vodilni Koper. Videli smo zelo dobro predstavo obeh ekip, polno tempa, lepih akcij, strelov, preigravanj, golov. Skratka vsega tistega, zaradi česar ljudje radi hodijo na nogometne tekme.

Gostje so imeli že v prvih dveh minutah dve lepi priložnosti, a ju niso izkoristili. Strel Barišića je Klemenčič uspel izbiti iz praznega gola.

Pri domačih je prvi poskusil Pišek, njegov strel z razdalje je koprski vratar Golubović obranil.

Dve minuti kasneje se je situacija ponovila. Pišek je bil tokrat natančnejši, Domžale so povedle.

Lepa priložnost za povišanje vodstva se je v 22 minuti ponudila Jakupoviću. Po podaji Husmanija se je sam znašel pred Golubovićem, a je streljal mimo leve vratnice.

V 25 minuti izenačenje. Barišić je po podaji Osujija v globino rutinirano premagal vratarja domačih Mulalića.

Pet minut kasneje je Mulalić strel Barišića odbil. Le nekaj sekund kasneje pa njegovega strela z dvajsetih metrov ni uspel obraniti in Koper je prišel do vodstva.

V 45 minuti je po podaji Colleya Barišić že premagal domačega vratarja, vendar je njegov strel z golove črte izbil Žinič.

Tudi drugi polčas je bil pester po priložnostih. Geogijević je v 51 minuti zadel, a je stranski sodnik Žunič dvignil zastavico. Zdi se, da neupravičeno.

V nasprotnem napadu je Jelić Balta zadel vratnico.

V 54 minuti pa je zadetek Geogijevića  vendarle obveljal. Po kotu in podaji Vukliševića je zadel z glavo.

V 72 minuti je Jelić Balta z glavo zgrešil z bližine.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 82 minuti. Bručić je z leve strani podal,  Osuji pa na drugi vratnici z glavo s treh metrov postavil končni izid 3:2 za Koper.

Domžale bi sicer v 89 minuti lahko izenačile, a je strel Geogijevića zaustavila prečka.

Koper je bil na koncu srečnejši, spretnejši, čeprav njegovi zmagi ni oporekati. Koprčani imajo trenutno najboljši napad v ligi. Tekmo   so odigrali brez nevarnega Parrisa, a sta ga Colley in Osuji uspešno nadomestila. V življenjski formi igra Maks Barišić, ki si zasluži poziv v reprezentanco. Sedaj je že jasno, da so med favoriti za osvojitev naslova državnega prvaka.

Domžale so v fazi napada odigrale dobro, lahko bi povedle z 2:0 oziroma na koncu izenačile. So pa imeli Domžalčani velike probleme z neugodnimi koprskimi napadalci. Na žalost se je že v prvem polčasu poškodoval njihov prvi vratar Mulalić,  ki je moral iz igre.

Zvečer sta v Stožicah igrala še Olimpija in CB24 Tabor iz Sežane. Olimpijo je prvič po povratku vodil trener Dino Skender.

Začelo se je živahno, Mihaljević je v 3 minuti z roba kazenskega prostora streljal čez gol. V 11 minuti je Elšnik z nekoliko večje razdalje zadel prečko.

V nadaljevanju smo gledali povprečen nogomet z veliko napakami na obeh straneh. Prvi polčas je bil za hitro pozabo.

Tudi začetek drugega polčasa ni obetal veliko.

Potem pa je v 53 minuti novinec Futacs po podaji Nukića premagal vratarja gostov Koprivca, izkoristil je prvo priložnost za Olimpijo.

V 60 minuti je imel priložnost Ziljkić,  ki je zadel le stranski del mreže. Bolje bi bilo, če bi podal popolnoma samemu Tomiću.

Do konca tekme so gostje poskušali izenačiti, vendar si prave priložnosti niso priigrali. Ostalo je pri 1:0 za Olimpijo.

Skender je uspešno debitiral, Olimpija pa z igro ni navdušila. Malo je bilo pravih akcij, priložnosti, strelov na gol. Prvo postavo je Skender malo premešal, priložnost za igro sta od prve minute dobila novinca Futacs in Milović. Madžar se mu je oddolžil z odločilnim golom.

Gostje so bili premalo konkretni v napadu. Noben napadalec ni bil v dnevni formi, bili so praktično nenevarni za gol Olimpije. Lahko pa so zadovoljni s fazo obrambe, tu so bilo dobri, čvrsti. Trener Dušan Kosić je tako doživel prvi poraz, odkar je prišel v Sežano.

Danes igrata še Celje in Bravo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine