7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Olimpija stisnila v kot Domžalčane

Piše: Samo Vidovič

Domžale in Olimpija sta v domžalskem Športnem parku odigrala preloženo tekmo prvega kroga Prve lige.

Prvi polčas pravih priložnosti praktično ni bilo. Nekoliko več so poskušali domači, gostje so začeli dokaj rezervirano. Po dveh zaporednih porazih so bili nekako v krču. Sprostili so se šele v drugi polovici polčasa in v 41. minuti prišli do vodstva. Po lepi akciji Ziljkića in Pavloviča na levi strani je žoga prišla do Tomića, ki jo je podal na drugo vratnico. Vtekajočemu Aldairju s petih metrov ni bilo težko zadeti.

Domači bi preko Käita lahko izenačili v 44. minuti, a je streljal mimo gola.

Drugi polčas je bila slika na igrišču povsem drugačna. Igralci Olimpije so si pripravljali priložnost za priložnostjo, a niso mogli zadeti.

Domači vratar Mulalić je najprej obranil strela Sešlarja in Nukića, ki je bil sam pred njim. V 73. minuti pa še Ziljkića, odbito žogo je Nukić poslal proti golu, a jo je domači branilec Šoštarič-Karić z glavo izbil v kot.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 88. minuti, ko je Nukić lepo zadel iz obrata in postavil končnih 2:0 za Ljubljančane.

Domžalčani so razočarali. Po zmagi v prejšnjem krogu se je zdelo, da se dvigujejo v formi. Vendar jih je Olimpija danes prizemljila. Skrbi jih lahko zelo slab drugi polčas ter forma napadalcev. Bili so brez pravih priložnosti, le z nekaj bolj ali manj nenevarnimi poskusi. Na lestvici ostajajo na zadnjem mestu.

Pri Olimpiji pa so lahko zadovoljni. Tri točke jih peljejo pod vrh lestvice,  na četrto mesto. Zmaga je bila po dveh prvenstvenih porazih nujno potrebna. Situacija bo sedaj manj napeta, za naslednjo tekmo se bodo lahko pripravljali bolj v miru. Veseli jih lahko, da sta se med strelce vpisala napadalca Aldair in Nukić.

V naslednjem krogu igrajo oboji doma v nedeljo. Domžale proti Muri, Olimpija pa gosti Aluminij.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine