11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Olimpija spet zmagala, Bravo tokrat ostal brez točk

Piše: Samo Vidovič

Derbi 14.kroga kroga sta na Bonifiki odigrala Olimpija in Koper. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu zmagali, tako da so oboji tekmo pričakovali z optimizmom.

Na začetku so bili nevarnejši gostje.

Novinec Futacs je v 41.minuti s “topovskim” strelom zatresel prečko.

V 17.minuti pa je Olimpijo v vodstvo z izjemnim strelom z dvajsetih metrov popeljal Ziljkić.

Domači so imeli na začetku velike probleme v fazi napada. Šele v 25.minuti je Colley sprožil prvi strel na gostujoča vrata, ki pa ni bil nevaren za vratarja Vidmarja.

Več dela je imel Vidmar dve minuti kasneje, ko je odbil strel Barišića z glavo.

V drugi polčas so Koprčani krenili odločneje. Barišić je v 52.minuti poskušal z desne strani, Vidmar je odbil v kot.

Gostje so se nato pomaknili na svojo polovico, zaprli Kopru poti do svojega gola. S hitrimi protinapadi pa so vse bolj ogrožali domača vrata.

Po protinapadu bi lahko Ziljkić v 70.minuti odločil tekmo, vendar je vratar domačih Golubović njegov strel z bližine obranil.

Nevarna sta bila tudi Aldair v 76.minuti in Nukić pet minut kasneje, a sta streljala mimo gola. V 88.minuti je bil sam pred Golubovićem Nukić, a je tudi tokrat zgrešil.

Ostalo je pri 0:1 za Olimpijo. Zmaga gostov je povsem zaslužena. Ljubljančani so bili konkretnejši v napadu, imeli so več zrelih priložnosti. V obrambi so uspeli zaustaviti nevarne koprske napadalce Barišića, Colleya, Osujija. Pod vodstvom novega trenerja Skenderja so drugič zapored zmagali. Lahko so zadovoljni tako z zmago kot z igro, ki so jo sinoči prikazali.

Koper je zamudil priložnost,  da se še bolj oddalji od zasledovalcev. Danes so Koprčani razočarali v napadu. Njihovi napadi so bili bolj ali manj jalovi, ustvarili so si malo pravih priložnosti.

Včeraj sta bili odigrani še dve tekmi, ki sta se končali z identičnim izidom.

V Spodnji Šiški so Domžale z golom Geogijevića v 41.minuti premagale domači Bravo.

Šiškarji bi v 94.minuti lahko prišli do izenačenja, a je Kramarič zastreljal enajstmetrovko.

Zmaga je Domžalčanom več kot dobrodošla. Nazadnje so v prvenstvu zmagali pred več kot mesecem dni. Zdaj nekoliko lažje dihajo, oddaljili so se od dna. Naslednjo tekmo lahko pričakajo neobremenjeni.

Bravo je v zadnjih treh tekmah drugič izgubil. Ljubljančane lahko predvsem skrbi, da že tretjo tekmo zapored niso dali gola. V fazi napada morajo nekaj nujno storiti ali spremeniti, v nasprotnem bodo padli na lestvici in pokvarili zelo dobro uvrstitev. Trenutno še držijo tretje mesto.

Podobno je bilo tudi v Kidričevem, kjer je Celje premagalo domači Aluminij. Edini gol na tekmi so gledalci videli v 43.minuti,  ko se je po asistenci Zaletela sam znašel pred domačim vratarjem Janžekovičem in ga rutinirano premagal.

Aluminij je s porazom prišel v težko situacijo, saj sta mu tako Celje kot Domžale na lestvici ušla. Za njim je samo Kalcer, ki ima pa tekmo manj. Očitno Kidričane tako kot lani čaka težek boj, da se izognejo izpadu oziroma kvalifikacijam.

Celjani se z drugo zaporedno zmago dvigajo, igrajo bolj konstantno. Stabilizirali so se v obrambi, kjer so v zadnjih tekmah naredili manj napak. To pa se pozna tudi pri rezultatih, njihova krivulja gre navzgor.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine