5.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Olimpija spet povečala prednost pred Mariborom

Piše: Samo Vidovič

Včeraj so bile odigrane preostale tri tekme 28.kroga prve nogometne lige. Bravo je na stadionu ŽAKa v Šiški gostil Domžale.

Gostje so imeli v prvem polčasu več strelov na gol, po prostem strelu s strani so tudi prvi zapretili. Še lepšo priložnost za goste je imel nato Kolobarić v 12 minuti, ko je s kakšnih šestih metrov z glavo streljal čez gol. Enako Ibričić nekaj minut kasneje. Za domače je medtem neuspešno poskušal Tučić.

Potem pa je Bravo v 29 minuti povedel. Po podaji Tučića je Nukić lepo preigral Klemenčiča in rutinirano premagal vratarja gostov Mulalića. Sledila je priložnost za izenačenje Jakupovića, ki je žogo s strani slabo zadel in domači vratar Vekić je strel z lahkoto obranil. Isti igralec je v 40 minuti streljal z dvajsetih metrov, Vekić je imel tokrat več dela. Prvi polčas se je zaključil z lepim volejem domačega branilca Križana, ki pa ni prinesel spremembe rezultata.

Drugi polčas so bolje začeli gostje. Kolobarić je najprej dvakrat zamudil pri podajah. Potem pa je v 56 minuti po podaji Jakupovića uspel premagati Vekića.

Bravo je že v naslednji minuti spet povedel. Po podaji Nukića je zadel Tučić. Akcija je bila zelo podobna domžalski pri izenačenju. V 60 minuti je poskusil Markuš, odbito žogo Vekića pa je Šoštarič-Karič poslal mimo desne vratnice.

V 69 minuti novo izenačenje. Spet je bil asistent Jakupović, strelec pa rezervist Podlogar. Do konca tekme so bili igralci Domžal nevarnejši, bliže tretjemu golu. A je ostalo pri 2:2. Kar je nekako najbolj realen rezultat. Tekma je bila sicer zanimiva, lepa za gledanje. Obe ekipi sta po videnem dobro izkoristili enomesečno prekinitev prvenstva.

Vodilna Olimpija je gostovala v Gorici. Gledali smo klasično tekmo prvo in zadnjeuvrščene ekipe na lestvici. Gorica je igrala v strnjeni obrambni postavitvi in čakala na protinapade. Olimpija je imela iniciativo od začetka tekme. Prvi polčas ni bil preveč zanimiv. Malo je bilo dobrih akcij, priložnosti za gol. Pri domačih je Oyewusi na začetku tekme streljal v vratarja gostov Freliha. Za Olimpijo pa sta nenatančno poskušala Pavlović in Ivanović. Najnevarnejši strel na gol smo videli v 45 minuti, ko je mladi Kurež s kakšnih 22 metrov zadel prečko domačega gola. Po kotu v sodnikovem podaljšku se je isti igralec sam znašel pred vratarjem Likarjem, ki je njegov strel obranil.

Drugi polčas je Gorica začela boljše, ambicioznejše, že v prvi minuti nadaljevanja bi lahko povedla. Po obrambi in odbiti žogi Freliha je Colley najprej zadel vratnico, nato pa je streljal mimo leve vratnice. V 59 minuti je po predložku Široka streljal Begić, Frelih je lepo obranil. Olimpija je povedla v 67 minuti, ko je po asistenci Bosića zadel Vombergar. To je bila tudi prva omembe vredna akcija Ljubljančanov v drugem polčasu. V 75 minuti smo končno videli prvo pravo akcijo najnevarnejšega napadalce Olimpije Ivanovića, streljal je tik ob desni vratnici. V zadnji minuti sodnikovega podaljška je Hodžić streljal čez vrata Freliha.

Na koncu zmaga Olimpije z 1:0. Tri točke jim v boju za naslov pomenijo veliko, Mariboru so spet ušli na štiri točke. Tako kot vijoličasti včeraj pa tudi oni niso pokazali nič posebnega. Odločila je ena akcija rezervistov Bosića in Vombergarja. Gorica se z današnjim porazom praktično poslavlja od prve lige. Proti favorizirani Olimpiji niso igrali slabo, še posebej v drugem polčasu. Pokopala jih je neučinkovitost.

Zvečer sta se v primorskem derbiju  pomerila še Koper in CB24 Tabor. V izenačeni tekmi so zmagali domači z 1:0 z golom Mulahusejnovića v 56 minuti, potem ko je vratar gostov Koprivec po strelu Palčiča kratko izbil žogo točno pred njega. Ofenziva gostov do konca tekme ni obrodila sadov. Koper se je z zmago utrdil na petem mestu in ušel zasledovalcema Bravu in Taboru. Sedaj lahko mirno igra do konca prvenstva, nahaja se na petem mestu in nima pritiska boja za prvaka ali izpada iz lige. Tabor pa mora v naslednjih tekmah paziti, da ga Aluminij in Celje ne dohitita. Razlika znaša samo pet točk. Ima sicer dobro moštvo, ki bi se moralo do konca prvenstva dvigniti, tako z igro kot tudi točkovno. Lestvica: Olimpija 54, Maribor 50, Mura 46, Domžale 41, Koper 40, Bravo 36, CB24 Tabor 33, Celje in Aluminij 28 ter Gorica 19 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine