3.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Olimpija remizirala z Aluminijem

Piše: Samo Vidovič

V zadnji tekmi 31.kroga sta se v Stožicah Olimpija in Aluminij razšla z 2:2.

Tekmo so bolje odprli gostje, ki so v 12 minuti povedli. Po kotu Krefla je Petek s sedmih metrov z glavo premagal nemočnega vratarja Olimpije Freliha.

Sledila je ofenziva domačih, a jim v obrambi dobro organizirani gostje niso puščali preveč prostora za priložnosti. Omembe vredna je le akcija Ivanovića, njegov strel z leve strani pa je gostujoči vratar Janžeković obranil.

Pri gostih je v 36 minuti s strelom od daleč poskušal Krefl, Frelih je s skrajnimi močmi strel uspel odbiti v kot.

Podobno je bilo v drugem polčasu, napadi domačih pa so se obrestovali v 57 minuti, ko je po kotu Savić zadel na podoben način kot Petek in rezultat izenačil.

V 70 minuti je Olimpija povedla. Ivanović je z lahkoto preigral Bolho in s strelom v daljši kot premagal Janžekoviča.

Gostje so se morali odpreti, poskušali so izenačiti. To jim je uspelo dve minuti pred koncem, ko je Boakye nepotrebno, z drsečim štartom podrl Pečnika. Moral bi samo v blok, brez drsenja. Enajstmetrovko je zanesljivo realiziral Krefl.

Olimpija je zamudila veliko priložnost, da se od Maribora odmakne na sedem točk. Ampak danes je spet pokazala povprečno predstavo. Predvsem v fazi napada. Edini razpoložen igralec v napadu je bil Ivanović, ki je pri drugem golu izvedel tudi najlepšo akcijo tekme. Predvsem Vombergar je bil malo viden, brez uporabnih žog.

Časa za počitek ni. Naslednji teden bosta odigrana dva kroga.

Že v sredo čaka Ljubljančane težko gostovanje v Domžalah, v nedeljo pa derbi proti Mariboru v Stožicah.

Gostje se krčevito borijo za osmo mesto. Osvojena točka proti vodilnemu na lestvici  je povsem zaslužena in jim pomeni veliko. V fazi obrambe so dobri, problem imajo predvsem v napadu, težko dajejo gole, predvsem iz igre. Danes jim je prvič spomladi uspelo dati dva, oba iz prekinitve. V četrtek igrajo doma proti Gorici, ki je po zadnjem porazu praktično odpisana. To tekmo pa morajo dobiti. V nedeljo pa gostujejo v Kopru.

Lestvica: Olimpija 58, Maribor 53, Mura 52, Domžale 48, Koper 42, CB24 Tabor 40, Bravo 37, Aluminij 32, Celje 31, Gorica 23 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine