7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Olimpija ni izkoristila spodrsljajev Maribora in Kopra

Piše: Samo Vidovič

Celjani edini zmagali v 27.krogu

27.krog sta v Stožicah zaključila Olimpija in Celje. Zmaji so pričakovali tri točke, želeli so se še bolj približati vodilnemu Mariboru. Celjani pa so po zmagi v zadnjem krogu neobremenjeni poskušali presenetiti favorizirane domačine. Na koncu jim je to tudi uspelo.

Celjani so z agresivno igro na začetku tekme Ljubljančanom dali vedeti, da jih čaka težko delo.

Toda ko je v 16.minuti po lepem preigravanju in strelom v dolgi kot Prtajin premagal celjskega vratarja Rozmana, se je zdelo, da so domači na dobri poti do treh točk.

Malo zatem bi lahko Matko povišal rezultat, a mu je Rozman strel obranil.

To se je kasneje izkazalo za enega ključnih trenutkov tekme, saj so Celjani že v 21.minuti izenačili. Po kotu Tomića je veliko napako storil domači vratar Banić, izkoristil jo je Zaletel in vse se je začelo znova.

Igralci Olimpije  so poskušali priti do novega vodstva, stisnili so goste, do konca polčasa so imeli kar nekaj nevarnih napadov.

V 35.minuti je najprej poskušal Prtajin, pri njegovem strelu z glavo se je spet izkazal Rozman, potem pa še Pilj, čigar strel je Tomić blokiral pred golovo črto.

V drugem polčasu smo pričakovali podobno tekmo kot v prvem. Toda že v prvih sedmih minutah tega dela so gostje dvakrat zadeli in popeljali tekmo v popolnoma drugo smer.

Najprej je po hitrem protinapadu v 49.minuti z glavo zadel Kuzmanović. Predhodno je Banić z nogo odbil strel Vrbanca, Kuzmanović pa je izkoristil statičnost ljubljanske obrambe.

V 52.minuti pa je po predložku z desne strani zadel še Božić. Zdi se, da bi Banić ob tem zadetku lahko bolje posredoval.

Ko je v 66.minuti Pilj v svojem kazenskem prostoru podrl Kuzmanovića in so gostje preko Čopa z bele točke povedli s 4:1, je bila tekma odločena.

Pilj je s strelom s šestnajstih metrov v 75.minuti znižal na 2:4, to je bil tudi končni rezultat tekme.

Sokler bi v 80.minuti lahko dal še peti gol za Celjane, tokrat se je Banić izkazal.

Nekaj minut pred koncem tekme so navijači domačih Green Dragonsi protestno zapustili stadion. To je bil tudi najbolj zanimiv moment v zadnjih minutah tekme.

Ljubljančani so odigrali dober prvi polčas, dva prejeta zadetka na začetku drugega pa sta jih presekala, do konca tekme se niso uspeli več “sestaviti”. Tokrat so zelo slabo odigrali v obrambi, kjer so pri vseh treh prejetih golih v drugem polčasu zamujali pri pokrivanju. Svoje je dodal še Banić, ki si napake pri prvem golu ne bi smel privoščiti.

Drugi zaporedni poraz ne pomeni nič dobrega, trener Skender bo moral nekaj spremeniti.

Celjani so lahko prezadovoljni, končno so uspeli povezati dve zmagi zapored. Sinoči so bili so bili tudi zelo učinkoviti. Vsekakor se njihova igra izboljšuje, bolje delujejo na igrišču kot na začetku spomladanskega dela. Trener Rožman si lahko malo oddahne, Celje se vse bolj bliža sredini lestvice.

Lestvica po 27.krogu: Maribor 50, Koper 47, Olimpija 45, Mura 41, Bravo 39, Domžale 36, Celje 32, Kalcer 28, CB24 Tabor 26, Aluminij 22 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine