2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Olimpija-Maribor 2:0: zanimiv derbi, ki je izpolnil pričakovanja

Gledali smo zelo dobro, zanimivo tekmo, derbi je izpolnil pričakovanja.

Obe ekipi sta začeli odločno, z visokim pressingom na nasprotnika, če se je bilo mogoče. Že uvodne minute so prinesle nekaj dobrih priložnosti za zadetek, Marin je dobro ogrel Juga, Kvesić streljal čez gol. Kronaveter je iz prostega strela zadel živi zid.

V 15 minuti je Maribor prišel do stoodstotne priložnosti. Repas je lepo podal v globino Mešanoviću, Frelih je v mat situaciji obranil.

Sledil je lep strel Ivanovića s 25 m, Jug je uspel izbiti v prečnik.

Potem pa vodstvo Olimpije. Caimacov je natančno podal do vtekajočega Ivanovića, ki je preigral Juga in žogo poslal v prazno mrežo. Vrhunski potezi obeh omenjenih igralcev.

Sledilo je še nekaj lepih akcij, Ivanović je najprej z leve strani streljal v Juga, malo zatem čez gol.

Tudi strela Mešanovića in Požeg Vancaša na drugi strani nista bila uspešna.

V drugem polčasu se je Olimpija potegnila nazaj, Maribor je prevzel pobudo. Matko je v 51 minuti s povratno žogo lepo pripravil strel Kronavetru, žoga je šla mimo desne vratnice. Nekaj minut kasneje je Frelih strel Matka s strani obranil.

Zdelo se je, da je Maribor bližje golu. Obroč okoli gola Olimpije se je stiskal, veliko je bilo kotov, prekinitev.

Potem pa je v 67 minuti Andrejašič pobegnil po desni strani in na drugi vratnici našel Ivanovića. Njegov strel z glavo je Jug obranil, odbito žogo pa je Vombergar poslal v prazno mrežo.

Tekma je bila takrat dejansko odločena. Sledile so še menjave na obeh straneh, vendar kaj bistvenega niso prinesle. Poskusi Maribora so bili do konca neuspešni, Olimpija v protinapadih ni uspela dati tretjega gola.

Zmaga Olimpije je več kot zaslužena. Maribor je sicer imel žogo več v svojih nogah. Ampak ta navidezna premoč v posesti ni prinesla nič. Predvsem v fazi napada so bili premalo konkretni, tudi pri številnih prekinitvah premalo nevarni. V svojih vrstah v fazi napada niso imeli igralca, ki bi z individualno kvaliteto uspel tekmo odločiti v njihov prid.

Akcije Olimpije so bile hitrejše, natančnejše. V prvem polčasu jim je zelo dobro delovala leva stran, po kateri so si pripravili nekaj lepih priložnosti.

Prvo ime derbije je bil Ivanović, bil je zelo gibljiv, konkreten, dober v preigravanjih. Sodeloval je pri obeh zadetkih. Tudi vsi ostali so bili na nivoju, vsak je na svoji poziciji dal potrebno za zmago. Nekako so delovali bolj kompaktno, bolj povezano med sabo.

Sojenje Perića je bilo dobro, njegove manjše napake niso vplivale na rezultat, opravičil je pričakovanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine