4.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Olimpija finalist pokala Slovenije

Piše: Samo Vidovič

V prvi polfinalni tekmi nogometnega pokala Slovenije je Olimpija  v Domžalah premagala domače moštvo z 1:0 in se uvrstila v finale  tega tekmovanja. Edini gol na tekmi je dal v 70 minuti kapetan Ljubljančanov Elšnik po asistenci Ivanovića. Z močnim strelom s slabih desetih metrov je zadel prečko, od katere se je žoga odbila v mrežo. Strel je bil neobranljiv za vratarja Mulalića.

Olimpija  je bila že v prvem polčasu bližje zadetku. Najnevarnejši strel v tem obdobju je sprožil v 19 minuti Bosić, zadel je vratnico. Neuspešno sta poskušala še Ostrc in Perović. Domžale  so imele edino resnejšo priložnost za gol v 42 minuti, ko se je po strelu Vukliševića izkazal vratar gostov Vidmar.

Podobno je bilo v drugem polčasu. Več priložnosti za gol so imeli gostje. Dvakrat je poskušal mladi Kurež, nevaren je bil tudi poskus Bosića.

Na drugi strani so domači samo enkrat nevarneje zapretili Vidmarju in to v 77 minuti, ko je obranil strel Ibričića.

Zmaga Olimpije je povsem zaslužena. Ljubljančani so bili boljši, nevarnejši. Sedaj imajo veliko priložnost  osvojiti  dvojno  krono. Igralec tekme je bil Elšnik.

Igralcem Domžal igra oziroma kombinatorika nekako ni stekla. Bili so nenevarni za gol Olimpije. Napadalec Kolobarić se praktično ni opazil. Razpoložen je bil samo Ibričić, ostali v fazi napada niso bili na njegovem nivoju. Odigrali so morda najslabšo tekmo pomladi.

Jutri se bosta v drugem polfinalu pomerila Celje in Koper.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine