3.9 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Olimpija dosegla zmago proti Maltežanom

Piše: Samo Vidovič

V drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo sta včeraj igrali dve naši ekipi.

Olimpija se je na štadionu ŽAKa v Spodnji Šiški pomerila z malteško ekipo Birkirkara.

Najlepšo priložnost v prvem polčasu je imel že v uvodu tekme Nukić,  ki je sam prišel pred malteškega vratarja Fernandesa, slednji pa je uspel njegov strel odbiti.

V nadaljevanju je imela Olimpija rahlo pobudo,  vendar si večjih priložnosti ni uspela pripraviti. Gostje, ki so se dobro  branili, tudi niso imeli resnejšega strela proti vratom ljubljanskega vratarja Vidmarja.

Tudi v drugem polčasu je bilo podobno. Ljubljančani so težko prihajali do strelov na gol. Petrov je poizkusil v 58 minuti, a je bil daleč od uspeha.

V 74 minuti je Fernandes s pravočasnim iztekanjem rešil nevarno situacijo pred Nukićem.

V 78 minuti končno gol za Olimpijo. Vse je opravil Nukić, ki se je lepo znašel med tremi gostujočimi branilci in z natančnim strelom z desetih metrov premagal Fernandesa. Dve minuti kasneje je z razdalje zgrešil Sešlar. V 85 minuti je Aldair z močnim strelom z dobrih dvajsetih metrov zadel prečko.

Na koncu zmaga Olimpije z 1:0. Ljubljančani so zmagali zasluženo, a z igro niso navdušili. Večji del tekme so se mučili z borbenimi gosti, težko so prihajali do priložnosti. Šele v zadnjih petnajstih minutah je bilo bolje, gostom so nekoliko pošle moči. Od novincev je najboljši vtis zapustil Nukić, videlo se je, da je prava okrepitev.

Maribor je gostoval pri švedskem Hammarbyju. Domači so takoj pritisnili proti vratom vratarja Juga. V deseti minuti je imel po kotu prvi priložnost Aziz, s petih metrov je streljal mimo leve vratnice.

Maribor je prvič zapretil v 19 minuti,  strel Žugelja z leve strani je domači vratar Dovin uspel ukrotiti.

Domači so bili tudi v nadaljevanju boljši, vendar Jug ni imel veliko dela.

V 36 minuti je po kotu poskušal Martinović, vendar ni bil natančen.

V drugem polčasu znova močen pritisk domačih, Rodić je v 49 minuti z osemnajstih metrov za las streljal čez mariborska vrata.

Domači so povedli v 55 minuti, Selmani je na levi strani preigral Pihlerja, potem pa natančno zadel dolgi kot vratarja Juga.

Maribor je izenačil v 60 minuti. Žugelj je po podaji z desne strani z glavo med dvema domačima branilcema neobranljivo zadel.

V 64 miniti je Selmani po hitri kombinaciji Amooja in Ludwigsona zadel za novo vodstvo domačih.

Rezervist Kronaveter je v 78 minuti streljal čez gol.

V 87 minuti pa je Selmani iz enajstmetrovke dal še tretji gol za končnih 3:1. Prekršek za enajstmetrovko je napravil kapetan Milec,  vprašanje pa je, če je bil prekršek storjen znotraj kazenskega prostora.

Maribor bo imel v povratni tekmi zelo težko delo. V prvem polčasu je mariborska obramba še zdržala, v drugem pa vidno popustila. Spet so se videle njene slabosti. Pri vseh treh golih so bili švedski igralci enostavno prehitri, mariborski obrambni igralci jim niso mogli slediti. Tudi sicer je Hammarby igral zelo agresivno, presing na igralce Maribora visoko na njihovi polovici, tako da so imeli vijoličasti veliko problemov pri organizaciji igre. Hitri, mladi Amoo in Selmani sta bila konstantno nevarna za vrata Juga. Junak tekme je bil s hat trickom Selmani.

Povratni tekmi bosta na sporedu naslednji četrtek.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine