10 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Odzivi na norijo staršev, ki otroke pred finalom SP v nogometu oblačijo v hrvaške drese: »Sem Slovenec, nikoli ne bom oblekel hrvaškega dresa. Sosedom čahko zaželim le – srečno v finalu.«

Z današnjo finalno tekmo v Moskvi se bo končal mesec dni dolg festival nogometa v Rusiji. Na odločilni tekmi svetovnega prvenstva se bosta ob 17. uri na stadionu Lužniki spopadli Hrvaška, ki je prvič v finalu SP, ter Francija, ki lovi drugi naslov po letu 1998. A ne le Hrvaško, tudi v Sloveniji je evforija ob navijanju za sosednje nogometaše dosegla vrhunec. Po mnenju nekaterih gre za močno pretiravanje.

 

”Zakaj se dogodkov sosedov veselite bolj kot ste se veselili dogodkov nasih sportnikov, zakaj niste svoje otroke odeli v drese Oblaka, Iličiča, Kavtičnika, Dončiča, oblačite jih pa v drese Rakitiča, Mandzukiča …,” se glasi le nekaj misli, ki se jih je po uvrstitvi sosedov v finale spraševal jezni komentator.

Več pa preberite v njegovi objavi (objavljamo jo nelektorirano):

»Gledam in se čudim….dogodkom po včerasnji polfinalni tekmi, ze vnaprej čestitke Hrvatom za neverjeten uspeh ampak….
Reakcija “slovencev” po tekmi neverjetna, aplavz vsem kvazi Slovencom, ki ste včeraj bili odeti v nacionalne barve Hrvaske, ki ste bili prvaki sveta, ki ste imeli srce vatreno, z žalostjo in s cmokom v grlu sem gledal vse te slike in prebiral vse te zapise, zakaj???? Zakaj se dogodkov sosedov veselite bolj kot ste se veselili dogodkov nasih sportnikov, zakaj niste svoje otroke odeli v drese Oblaka, Iličiča, Kavtičnika, Dončiča, oblačite jih pa v drese Rakitiča, Mandzukiča…..
Majhni smo res smo majhni, do včeraj sem mislil, da smo vsaj po miselnosti veliki ampak veste kaj? zasluzimo si biti majhni, zasluzimo si, da nam kradejo mejo, da nas gledajo postrani in da nam kradejo nase znamke….Ne jamrajte ko bodo volitve, da nam kradejo, ker si zasluzimo tudi to da nam kradejo, da nas obirajo na vsakem metru, ja tudi to si z našo miselnostjo zasluzimo….
Bili smo prvaki Evrope, bili smo podprvaki v odbojki, bilo sko bronasti sredi Pariza, imamo vse, vrhunske znansvenike, gospodarstvenike, izvajalce, športnike ampak vse to nam ne pomaga ker sno majhni, ne po velikosti ampak po miselnosti….Nikoli ne bom imel srce vatrenog, moje srce bo vedno bilo le za Slovenijo, nikoli si ne bom oblekel dresa druge nacionalne države, kjerkoli ze bom, ponosen le na eno stvar, da sem SLOVENEC, lep pozdrav vsem in srečno sosedom v finalu.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine