15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Od vrhunskih športnikov do vrhunskih barab: nekdanji kolesarski zvezdnik obsojen na zaporno zaradi nasilja, podobna usoda čaka tudi znanega nogometaša

Piše: C. R. 
Bili so vrhunski športniki svoj čas, a ko je njihova slava zašla, na dan prihajajo temne sence njihovega obnašanja. Nekateri pa so na kriva pota zašli že v rosnih letih…
Nekdanji italijanski kolesarski zvezdnik Mario Cipollini je bil obsojen na tri leta zapora, danes poroča STA. Sodišče v njegovem rojstnem kraju Lucca je 55-letnega nekdanjega svetovnega prvaka kaznovalo zaradi groženj in nasilja nad nekdanjo ženo Sabrino Landucci, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Poleg zaporne kazni mora nekdanji sprinter plačati še 85.000 evrov denarne kazni. Cipollini je sicer na sodišču obtožbe zanikal.
Landuccijeva je Cipollinija policiji prijavila januarja 2017. Cipollini je bil spoznan tudi za krivega groženj novemu partnerju Landuccijeve, nekdanjemu nogometašu Silviu Giustiju.
Ali se bo Cipollini pritožil na prvostopenjsko sodbo, za zdaj še ni jasno. Državni tožilec je zanj zahteval dve leti in pol zapora.
Cipollini je bil ena najbolj bleščečih zvezd kolesarstva, še posebej v devetdesetih letih. “Levji kralj”, kot so ga imenovali, je v karieri dosegel 161 zmag, od tega 42 na domačem Giru in 12 na Tour de Franceu. Leta 2002 je postal svetovni prvak in zmagal tudi na klasiki Milano – Sanremo, trikrat je zmagal na dirki Gent – Wevelgem.
Nekaj podobnega se obeta tudi precej mlajšemu nogometašu, ki je sicer del ekipe Manchester United. 21-letnemu zvezdniku Masonu Greenwoodu je sodišče v Manchestru včeraj odredilo pripor, potem ko so ga policisti pred dnevi aretirali zaradi kršitve pogojev varščine. Nogometaš je obtožen posilstva in telesnega napada, v priporu pa bo ostal do naslednje obravnave, ki bo 21. novembra, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.  Greenwood, ki je bil na  obravnavi oblečen v sivo majico s kapuco in sive tekaške hlače, je na sodišču potrdil le svoje ime, datum rojstva in naslov prebivališča.
Velikega upa angleškega nogometa, ki je na 129 tekmah za rdeče vrage dosegel 35 golov, so prvič aretirali januarja letos zaradi domnevnega posilstva in fizičnega napada na nekdanje dekle. Zaslišali so ga tudi zaradi domnevnih groženj s smrtjo. Takrat so ga po plačilu varščine izpustili iz pripora. Pred dvema dnevoma so policisti Greenwooda znova aretirali, ker naj bi kršil pogoje varščine. Njegova bleščeča kariera je bržkone že končana, saj je v svojem zasebnem življenju povsem nesocializiran in ga čaka dolgoletno “hlajenje” v zaporu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine