10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Obetaven začetek sezone za Kopitarja – zmagal je v olimpijskem Calgaryju

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojo ekipo v severnoameriški ligi NHL Los Angeles Kings gostoval v olimpijskem Calgaryju. Kopitar je odigral dobrih 20 minut in dosegel eno podajo. Junak večera pri kraljih pa je bil Drew Doughty, ki je zadel z igralcem več po 50 sekundah podaljšane igre in poskrbel za zmago nad Calgary Flames s 4:3.

 

Kopitar je bil po tekmi prav tako deležen čestitk soigralcev, saj je bil podajalec pri odločilnem zadetku za zmago gostov. To je bila za kralje prva zmaga v novi sezoni, saj so v soboto svojo uvodno tekmo proti Edmontonu izgubili s 5:6.

“Ves čas treniramo in uigravamo igro 4-na-3 in 5-na-3 z igralcem več in Kopitar mi je tokrat odlično našel priložnost za gol. Sam sem skušal le zadeti gol,” je po tekmi kapetana pohvalil tudi junak večera Doughty.

“Fantje so tekmo odlično začeli in res dobro igrali. Zmago smo potrebovali. Je obliž na rano po porazu proti Edmontonu, super, da je prišla tako hitro, to je vsekakor dobro za našo samozavest,” je po tekmi dejal novi trener kraljev Todd McLellan, ki je prav tako vpisal prvo zmago na klopi LA-ja.

Tyler Toffoli je k zmagi prispeval gol in podajo, za goste sta zadela še Sean Walker in Ilja Kovalčuk, vratar Jack Campbell pa je zbral 26 obramb.

Kralji so skorajda zapravili zmago, potem ko so še sredi druge tretjine vodili s 3:0. Domači hokejisti so se prebudili in vrnili v igro, ko sta v razmaku treh minut zadela Matthew Tkachuk in Backlund.

V vrstah gostiteljev se je izkazal Tkachuk z dvema zadetkoma in podajo, en gol pa je prispeval Noah Hanifin. Več dela je imel tudi domači vratar, ki je zaustavil 36 strelov.

Pohvale na račun Kopitarja so deževale tudi iz vrst tekmecev. Tkachuk, ki je izenačil tekmo na 3:3, je dejal, da so s tekmo lahko zadovoljni. “Dober občutek je, ko po zaostanku za tri gole prideš do podaljška. Osvojiš točko in skušaš priti še do naslednje. A odigrali so lepo akcijo. Kopitar je odigral neverjetno podajo in to jim je prineslo zmago,” je dejal Tkachuk.

Kralje naslednja tekma čaka v noči na četrtek po srednjeevropskem času, ko bodo ostali v Kanadi in olimpijski Calgary zamenjali za prav tako olimpijski Vancouver, kjer se bodo pomerili s francoskimi Kanadčani.

Na preostalih tekmah so Florida Panthers na domačem ledu s 3:6 izgubili proti Carolina Hurricanes, New York Islanders z 2:5 proti Edmonton Oilers in Pittsburgh Penguins z 1:4 proti Winnipeg Jets. Doma so klonili tudi prvaki lige iz leta 2018 Washington Capitals, ki so jih po podaljšku s 4:3 premagali Dallas Stars.

Nashville Predators so s 5:2 ugnali San Jose Sharks, Detroit Red Wings so z 1:3 izgubili proti mestnim tekmecem kraljev, Anaheim Ducks, zmage so se na gostovanju v Las Vegasu veselili še Boston Bruins, ki so zlate viteze premagali s 4:3.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine