11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Oba slovenska kluba v prvi tekmi kvalifikacij zmagala z minimalno prednostjo

Piše: Samo Vidovič

Domžale so v prvi kvalifikacijski tekmi prvega kroga za uvrstitev v novo ustanovljeno Konferenčno ligo doma igrali proti luksemburški ekipi Swift Hesper.

Prvi polčas smo gledali zelo povprečen nogomet. Videlo se je, da Domžale še niso v tisti formi, v kakršni so bili spomladanski del preteklega prvenstva. Borbeni gostje so zaprli dostope do svojega gola in čakali na protinapade.

Prvi resnejši strel proti vratom gostov smo videli šele v 35 minuti, ko je iz prostega strela poskušal Jakupovič, ki pa ni bil natančen. Štiri minute kasneje je Käit zgrešil po podaji Kariča.

Drugi polčas je bil boljši.

V 58 minuti prva prava, smiselna akcija Domžal. Karič je z leve strani podal, Žinič pa z levo nogo neobranljivo zadel za vodstvo domačih.

Gostje bi lahko izenačili tri minute kasneje, Sene je streljal z osemnajstih metrov,  zadel je levo vratnico. Repas je v 65 minuti iz podobne razdalje za las zgrešil. V 70 minuti je Mulalića najprej rešila prečka, takoj zatem pa je Kolobarić že preigral gostujočega vratarja, a je potem prerahlo podal. Na koncu minimalna zmaga Domžal z 1:0, kar je v tem trenutku najbolj pomembno.

Gostje so se pokazali kot dobra, čvrsta ekipa. Domžale čaka težko delo na povratni tekmi.

Maribor je v Ljudskem vrtu v istem tekmovanju gostil armenskega predstavnika Urartu. Gledali smo podoben nogomet kot v Domžalah. Maribor je imel od začetka tekme pobudo, vendar ni bil nevaren za gol. Gostje so bili obrambno orientirani, čakali so na protinapade. V enem izmed njih je v 35 minuti vratar Jug odlično obranil strel Melkonyana, ki je bil sam pred njim.

Maribor v prvem polčasu ni pokazal veliko. Bil je praktično nenevaren v napadu. Mariborski vratar Jug je imel veliko več dela kot vratar gostov Aivazov.

V 56 minuti napaka v obrambi gostov, ki sta jo izkoristila Požeg Vancaš z asistenco ter Žugelj, ki je z dveh metrov zadel.

Po zadetku se je situacija na igrišču spremenila, pobudo so prevzeli gostje, Mariborčani so se povlekli nekoliko nazaj.

V 76 minuti smo videli lep strel Vipotnika z razdalje, Aivazov je odbil v kot. To je bilo tudi vse, ostalo je pri 1:0 za Maribor.

Tudi za Maribor velja podobno kot za Domžale, najpomembnejša je zmaga. Današnja igra Mariborčanov ni bila na visokem nivoju. Veliko je bilo napak pri oddaji žoge, kombinatorika jim ni najbolj stekla.

Vseeno čestitke obema našima ekipama za zmagi. Obe pa se bosta morali v povratni tekmi zelo potruditi za napredovanje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine