11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

O izidu v Domžalah odločila sodniška napaka

Piše: Samo Vidovič

V prvi tekmi 12.kroga sta se v Domžalah Kalcer in Aluminij razšla z 2:2.

Prvih petindvajset minut smo gledali dolgočasen nogomet s številnimi napakami na obeh straneh. Zgledalo je, da bo tekma pod nivojem prve lige.

V nadaljevanju pa se je zgodilo ravno obratno. Videli smo dober nogomet, štiri gole, veliko strelov na gol in priložnosti obeh ekip.

Prvi polčas je dobil Aluminij. Edini gol v tem delu igre je po podaji T. Pečnika z glavo dal Prša.

Gostje so v drugem polčasu po dobri minuti podvojili vodstvo. Po prekršku Žulja nad Brestom je iz enajstmetrovke zadel Đerlek.

Sledilo je deset odličnih minut domačega moštva.

Najprej je Božić zadel prečko. V 53 minuti je Varga z lepim volejem znižal. V 56 pa je Guček z evrogolom s šestnajstih metrov izenačil.

Do konca tekme sta imeli obe moštvi priložnosti za zmago. Gostje so bili najbližje vodstvu v 73 minuti,  ko je Brest iz bližine streljal točno v domačega vratarja Marjanovića. Domači pa ob koncu tekme, ko je Blaić zadel prečko.

Z izidom so lahko zadovoljnejši Radomljani, ki so se vrnili po zaostanku dveh golov. Z malo sreče bi ob koncu tekme lahko celo zmagali. Ta točka jih ohranja blizu ekip pred njo, še vedno lahko upajo na obstanek.

Kidričani so izpustili zmago iz rok. Treba pa je povedati, da so prvi gol dobili iz nedovoljenega položaja. Tu je šlo za veliko napako stranskega sodnika, ki tega ni opazil. VARA pa na tej tekmi ni bilo. Upravičeno so lahko nezadovoljni s sojenjem.

Ostale tekme 12.kroga bodo odigrane danes in jutri. Potem bo spet sledila 14 dnevna pavza zaradi obveznosti reprezentance.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine