11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Novomeški košarkarji v 10-dnevno karanteno

Po današnji odločitvi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je bila po nedeljski tekmi v Ljubljani košarkarjem Krke odrejena 10-dnevna karantena, so sporočili iz novomeškega kluba. Na spletni strani dolenjskega kluba so tudi zapisali, da bodo javnost sprotno obveščali o vseh nadaljnjih ukrepih.

V nedeljo so košarkarji in člani strokovnega štaba članske ekipe Cedevite Olimpije opravili protokolarno testiranje na covid-19 pred tekmo drugega kola evropskega pokala. V nedeljo zvečer je bil ljubljanski klub obveščen o pozitivnem primeru znotraj članske ekipe, zavoljo tega sta bili obe ekipi Cedevita Olimpija in Krka po tekmi uvodnega kroga v regionalni logi Aba napoteni v samoizolacijo.

Novico o tem so iz ljubljanskega kluba sporočili že v nedeljo zvečer, direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec je v zvezi s tem dejal: “Med glavnim odmorom tekme med Cedevito Olimpijo in Krko smo prejeli informacijo, da je eden od igralcev našega članskega moštva pozitiven na covid-19. V tem tednu je ekipa dvakrat prestala testiranje. Po povratku iz Pariza smo opravili prvi test, vsi rezultati pa so bili negativni. V nedeljo zjutraj smo znova po protokolu evropskega pokala opravili še eno testiranje, saj nas v sredo v Stožicah čaka tekma z Bursasporom. Igralec ne kaže nobenih simptomov bolezni.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine