10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Novi nogometni trener v nogometnem klubu Tabor v Sežani je postal Igor Božič

Napisal: Samo Vidovič

Tabor iz Sežane se je ta teden znašel v neugodni situaciji.  Ko je bilo v ponedeljek jasno, da je dosedanji trener Goran Stanković prevzel Olimpijo, so morali v vodstvu kluba takoj reagirati, saj se spomladanski del prvenstva hitro bliža. Tabor pa mora teden dni prej odigrati še preloženo tekmo jesenskega dela prvenstva z ljubljanskim Bravom.

V javnosti se je špekuliralo o nekaterih imenih. Med kandidati kluba je bil v javnosti omenjen tudi zelo uspešni trener Celja Dušan Kosič, ki se je decembra s Celjani razšel. Včeraj pa so iz Taborja sporočili, da je novi trener Igor Božič. In s tem prekinili vse nadaljnje špekulacije.

Po besedah direktorja kluba Davorja Škerjanca so se za Božiča odločili iz večih razlogov. Gre za trenerja, ki je v preteklosti moštvo Taborja že vodil. Pred desetimi leti se je Tabor iz četrte lige prebil v tretjo, takrat se je začel ponovni preporod Sežancev, ki so sicer v sezoni 2000/01 v prvi ligi že igrali.

Z njim bodo poskušali tudi z vključitvijo mladih, domačih igralcev v prvo ekipo, kar je eden od ciljev kluba oziroma vizija v prihodnosti. Božič je bil pred leti glavni trener mladinskih selekcij v Kopru, tako da dobro pozna razmere v tej regiji. Pričakuje se, da bo te mlade igralce dvignil na potrebni nivo.

Eden od ciljev bo tudi zadržati kontinuiteto dobrih iger na domačem igrišču, kjer je bil Tabor jeseni po osvojenih točkah celo najboljši v ligi. Na drugi strani pa izboljšati igro in točkovni izkupiček v gosteh, kjer je bilo ravno obratno. Res je, da so imeli v nekaterih tekmah tudi nekaj smole, manjkala je koncentracija in pa boljši zaključki pred nasprotnim golom. Vendar je le ena točka iz gostovanj gotovo premalo.

Zelo važno je tudi to, da Božič razmere v klubu dobro pozna. Kot rečeno je v klubu že deloval, tako kot trener kot tudi igralec v tisti prvoligaški sezoni. Z vodstvom kluba je v odličnih odnosih in ima popolno podporo.

Kot samostojni trener v prvi ligi Božič do sedaj še ni deloval. Bil pa je pomočnik trenerja Rodolfa Vanolija pri Kopru in Olimpiji. Tako da določene izkušnje na tem nivoju ima. S 43 leti je ravno primeren, da se preizkusi tudi v vlogi prvega trenerja. In pelje to lepo prvoligaško zgodbo Sežancev še naprej, oziroma jo še dopolni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine