0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Nove težave zaradi koronavirusa v ruskem nogometu

V ruskem nogometu, kjer so ta konce tedna zagnali dejavnosti po koronakrizi, še vedno močno čutijo posledice epidemije. Najbolj pri Rostovu, kjer so člani prve ekipe v karanteni, igrali pa so mladinci, zdaj pa še pri moskovskem Dinamu. Trije igralci tega kluba so bili pozitivni na testiranju, zato so tekmo s Krasnodarjem prestavili na 19. julij. 

 

Ruska nogometna zveza je sporočila, da je tekma med Dinamom in Krasondarjem prestavljena na 19. julij, potem ko so v ekipi Moskovčanov odkrili tri primere okužbe z novim koronavirusom.

Klub je sporočil, da so bili pozitivni Kamerunec Clinton Njie, Charles Kabore iz Burkine Faso in Poljak Sebastian Szymanski. Vse tri so poslali na samoosamitev za dva tedna, preostali člani moštva in strokovni štab pa so ostali v Dinamovem pripravljalnem centru v Moskvi.

Po poročanju ruske agencije Interfax vodstvo lige že razmišlja o tem, da se bo konec že tako precej podaljšane sezone zaradi koronavirusa še bolj zavlekel. Po najbolj optimističnih načrtih bi namreč morali sezono v pokoronskem obdobju končati 22. julija, zdaj se vse bolj nagibajo k možnosti, da se bo dogajanje zavleklo še v začetek avgusta.

Največ težav pri pokoronskem zagonu ruske lige so sicer imeli v Rostovu. Njihova prva zasedba je morala zaradi okužbe šestih igralcev v karanteno, zato so na tekmo v Soči poslali mladinsko ekipo, na koncu so izgubili z 1:10.

Zadnje novice

Sorodne vsebine