11.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Novak Đoković v velikem slogu začel leto 2019

Prvi teniški lopar na svetu Novak Đoković je v velikem slogu odprl sezono 2019. Srb je na teniškem turnirju v katarski Dohi z nagradnim skladom 1,416 milijona dolarjev na svojem prvem dvoboju v tem letu dobesedno odpihnil Damirja Džumhurja iz Bosne in Hercegovine in po 55 minutah slavil s 6:1 in 6:2.

Enaintridesetletni Đoković, ki je na tukajšnjem turnirju slavil že v letih 2016 in 2017, je imel absolutni nadzor nad tekmecem in ga je zasenčil v vseh teniških prvinah.

“Po takšni zmagi je občutek venomer fantastičen. Vesel sem, da sem turnir odprl na takšen način, miren in samozavesten pričakujem nadaljnje dvoboje. Po rezultatu sodeč je bil dvoboj zelo lahek, a vendarle ni bilo tako, Damirja zelo spoštujem in sem se nanj dobro pripravil,” je po zanesljivi zmagi dejal Đoković, ki je na katarskem turnirju doslej dosegel 13 zmag in doživel le en poraz, v naslednjem krogu pa ga čaka Madžar Marton Fucsovics, ki je v uvodnem krogu premagal Romuna Mariusa Copila s 6:3 in 6:2.

Za 14-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam iz Srbije je turnir v Dohi generalka pred prvim letošnjim velikim turnirjem v tej sezoni – odprtim prvenstvom Avstralije v Melbournu, ki bo na sporedu med 14. in 27. januarjem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine