1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Novak Đoković in Iga Swiatkova v četrtfinalu Rima

Piše: C. R.

Prva nosilca in igralca sveta sta na teniškem turnirju v Rimu brez posebnih težav napredovala v četrtfinale. Srb Novak Đoković je v moški konkurenci v 3. krogu s 6:2 in 6:2 odpravil Švicarja Stana Wawrinko, Poljakinja Iga Swiatek pa je v ženski konkurenci izločila Belorusinjo Viktorijo Azarenka s 6:4 in 6:1.

Zmagovalec 20 turnirjev za grand slam Đoković v Rimu lovi svoj šesti naslov na tem prizorišču, v naslednjem krogu ga čaka Kanadčan Felis Auger-Aliassime.

Swiatkova pa nadaljuje izjemen niz. Lovi svojo peto zaporedno turnirsko zmago, hkrati pa je v dobila že 25. zaporedni dvoboj.

V moški konkurenci so se v četrtfinale prebili še drugi nosilec, Nemec Alexander Zverev, četrti nosilec, Grk Stefanos Cicipas, peti nosilec Casper Ruud, deseti nosilec, Italijan Jannik Sinner, in Čilenec Christian Garin.

V ženski konkurenci pa so v naslednjem krogu tudi že tretjepostavljena Belorusinja Arina Sabalenka, Kanadčanka Bianca Andreescu, Švicarka Jil Teichmann in Američanka Amanda Anisimova, poroča STA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine