19.5 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Nova točka Kopitarja premalo za zmago kraljev

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v noči na soboto vpisal novo podajo v letošnjo statistiko v ameriški ligi NHL, a je to bilo premalo za zmago njegovih Los Angeles Kings, ki so po podaljšku klonili na gostovanju pri Anaheim Ducks z 1:2.

 

Pomembno zmago račkam je v peti minuti podaljška tekme med dvema neposrednima tekmecema za končnico v zahodni konferenci priboril Rickard Rakkell. Kralji so pred tem povedli v sedmi minuti prve tretjine, ko je po podaji Kopitarja in Dustina Browna zadel Drew Doughty, a je domača ekipa poravnala izid v 17. minuti druge tretjine z zadetkom Nicka Ritchieja.

Kralji kljub porazu s 94 osvojenimi točkami na 79 odigranih tekmah ostajajo na mestih, ki vodijo v končnico, vendar imajo njihovi tekmeci manj odigranih tekem. Na sedmem mestu za moštvom iz Los Angelesa so sedaj račke s 93 točkami in eno tekmo manj, na osmem Colorado Avalanche z 92 točkami in eno tekmo manj, na devetem pa St. Louis Blues z 91 točkami in tri tekme manj.

St. Louis je v petek sicer zabeležil poraz po podaljšku v gosteh proti Las Vegas Golden Knights z 3:4, medtem ko je Colorado močno, s 5:0, premagal Chicago Blackhawks.

Kopitar je z novo vpisano podajo na tekmi proti Anaheimu svoj letošnji strelski izkupiček dvignil na 90 točk, in tako ostaja na šestem mestu med najboljšimi strelci lige.

Zadnje novice

Sorodne vsebine