13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Nova sezona prvenstva se začenja, za začetek remi v Šiški

Piše: Samo Vidovič

S tekmo med Bravom in Kalcerjem iz Radomelj se je danes na štadionu ŽAKa v Spodnji Šiški začela nova sezona državnega nogometnega prvenstva. 

Tekma je bila dokaj povprečna, pred obema goloma se ni veliko dogajalo.

Še posebej skromen je bil prvi polčas, kjer prave priložnosti ni bilo na nobeni strani.

Najlepšo priložnost na tekmi je imel v 72 minuti Pogačar, ki se je znašel sam pred domačimi vrati, a je vratar Brava Vekić  preprečil vodstvo gostov.

Za Bravo je dvakrat poskusil Maružin, vendar obakrat ni bil natančen.

Na koncu se je končalo z 0:0, kar je najbolj realen rezultat glede na prikazano.

Kalcer je večkrat streljal na gol in je pustil nekoliko boljši vtis.Tudi razmerje v kotih je bilo krepko na njegovi strani. Točka v gosteh na prvi tekmi po povratku v prvo ligo je za Radomljane gotovo uspeh.

Igralci Brava so bili pred tekmo v vlogi favorita. Vendar te vloge na tekmi niso opravičili. Predvsem v fazi napada so pokazali premalo. Pozna se, da jih je zapustil krilni igralec Nukić, ki je odšel v Olimpijo. Prave zamenjave zanj pa vodstvo kluba ni pripeljalo. Manjkal je tudi njihov najnevarnejši strelec spomladanske sezone Tučić. To se je danes pokazalo za prevelik hendikep za Ljubljančane.

Ostale tekme prvega kroga bodo na sporedu v soboto in nedeljo. Tekma med Domžalami in Olimpijo pa je preložena na kasnejši termin.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine