9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Nova odlična predstava Gorana Dragića za še tretjo zmago Miamija v končnici NBA

Košarkarji Miami Heat so v končnici severnoameriške košarkarske lige NBA le še eno zmago oddaljeni od napredovanja v polfinale vzhodne konference. Vročica je dobila tudi tretjo tekmo v seriji proti Indiana Pacers, tokrat s 124:115. Med najbolj zaslužnimi za zmago je bil kapetan slovenske zlate reprezentance Goran Dragić s 24 točkami.

Dragić je bil izjemen že na začetku tekme, ko je kot za stavo metal za tri točke. Prvo četrtino je končal z 11 točkami, z metom iz igre 4:5, vključno s tremi trojkami (3:3) ter nato le še nadaljeval. Štiriindvajsetim točkam je na koncu dodal še šest asistenc, dva skoka, tri ukradene žoge, ob metu iz igre 8:17, trojkah 5:10 in prostih metih 3:5. Vsega skupaj je na parketu preživel 36 minut.

Miami je proti Indiani prikazal močno ekipno predstavo. Kar šest košarkarjev je doseglo dvomestno številko točk. V ospredju sta bila Ljubljančan in Jimmy Butler, ki je tekmo končal s 27 točkami in osmimi skoki, Bam Adabayo pa je imel na svojem računu 22 točk in 11 skokov.

“Nikoli ne gremo v nobeno tekmo z mislijo, da bomo izgubili. Želimo zmagati. Vemo, česa smo sposobni,” je filozofijo Miamija razkril Dragićev soigralec Butler.

Miami bo imel prvo zaključno žogo že v noči na torek po srednjeevropskem času.

Na preostalih tekmah prvega kroga končnice je Milwaukee s 121:107 premagal Orlando, Milwaukee v seriji vodi z 2:1 v zmagah. Giannis Antetokounmpo je tekmo končal s 35 točkami in 11 skoki.

Oklahoma City je dobila tretjo tekmo proti Houstonu po podaljšku s 119:107. Houston vodi z 2:1 v zmagah. Chris Paul (26 točk) je podaljšek odprl s trojko za niz 12:0. Rakete so v podaljšku ostale brez nosilca Jamesa Hardna, ki je bil prvič v tej sezoni izključen zaradi osebnih. Harden je sicer tekmo končal z 38 točkami.

Los Angeles Lakers so premagali Portland s 116:108 za vodstvo z 2:1 v zmagah. Jezerniki so povedli v seriji na štiri zmage na krilih superzvezdnika LeBrona Jamesa, ki je 38 točkam dodal še 12 skokov in osem podaj. Razpoložen je bil tudi Anthony Davis, ki je 23 od 29 točk dosegel v drugem polčasu.

“Skušamo delati eden za drugega,” je dejal James, ki je soigralce podučil, da morajo nadaljevali z agresivno igro, prekrški, in da morajo vztrajati pri tempu, ki so ga prikazali na tretji tekmi končnice. “Ne gre za to, kdo ima večji ego, ampak za to, kdo bo na koncu uspel.”

Statistiki v ligi NBA so tudi izračunali, da je James postal uradno drugi najuspešnejši košarkar v zgodovini končnic lige NBA po številu zmag. V končnicah jih je zbral že 158. Prehitel je Tima Duncana (157). Pred njim je zgolj še nekdanji član LA Lakers Derek Fischer (161).

James je zadel štiri trojke. Skupno je v končnicah zbral že 375 trojk, s čemer je postal tretji najboljši v trojkah v zgodovini končnic NBA. Pred njim sta zgolj še Ray Allen (385) in Stephen Curry (470).

Pri Portlandu je Damian Lillard zbral 34 točk, kljub poškodovanemu prstu na roki.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine