15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Nov udarec za Čeferina: nizozemska vlada prepovedala nogometne tekme do septembra

Po poročanju spletnega portala talksport.com se je nizozemska vlada  odločila, da se do septembra prepove igranje nogometnih tekem, ostaja le še vprašanje imenovanja letošnjega prvaka.

 

Zaradi pandemije koronavirusa so se sicer zaustavila skorajda vsa nogometna tekmovanja, toda Uefa, kateri predseduje Slovenec Aleksander Čeferin, vztrajno zahteva, da se prvenstva odigrajo do konca, če bo to le mogoče v pozno spomladanskih ali poletnih mesecih.

Toda na Nizozemskem so se odločili, da ne bodo sledili zahtevam krovne evropske nogometne organizacije. V deželi tulipanov se bo z nogometom lahko nadaljevalo šele septembra, ko naj bi bila na sporedu že nova nogometna sezona. Odločitev je na tiskovni konferenci osebno potrdil tudi sam nizozemski premier. Nizozemska vlada je sprva sicer prepovedala vse športne dogodke do 1. junija, ker pa se situacija s koronavirusom ni umirila, se je vrh države odločil, da ne bodo tvegali z nadaljevanjem nogometnega prvenstva, pa čeprav bi zato lahko bili drastično kaznovani s strani Uefe, ki bi lahko nizozemskim klubom celo prepovedala nastop v evropskih tekmovanjih, s čimer je Čeferin že zagrozil Belgijcem.

Vlada ja tako sprejela svojo odločitev, zdaj pa je na potezi vodstvo Eredivisie, katero se mora odločiti, kako se bo sezona uradno končala. Ali bo sezona preprosto razveljavljena, ali pa bo vodstvo lige vseeno razglasilo državnega prvaka, morebitne potnike v Evropo ter tiste, ki se selijo v nižji rang potovanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine