6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Noro: zdaj že Kobe Bryant govori slovensko in se hoče slikati z Dončićem

Luka Dončić je tako priljubljen v ZDA, da se že Kobe Bryant uči slovensko, hkrati pa takšen gentleman, da svojemu idolu LeBronu Jamesu ne želi pokvariti rojstnodnevne zabave. Vseeno pa mladi Ljubljančan na koncu kljub porazu pobere vso pozornost in znova postane del zgodovine lige NBA.

 

Prihod Dallasa v Los Angeles so mediji napovedali kot dvoboj Luke Dončića in LeBrona Jamesa. Na parketu ga je dobil slednji, saj so Lakers zmagali s 108:95, izven njega pa brez dvoma Dončić.

Prvič zaradi dejstva, da je odigral jubilejno stoto tekmo v ligi NBA in postal šele drugi igralec po Oscarju Robertsonu z več kot 2000 točkami, 750 skoki in 500 podajami. Dončić je po sinočnih devetnajstih točkah, sedmih podajah in štirih skokih pri 2332 točkah, 828 skokih in 681 podajah.

Še bolj kot statistika je javnost navdušil trač iz tretje četrtine in ob koncu tekme. Luka Dončić se pripravlja na izvedbo žoge s strani, ko mu za njegovim hrbtom nekdo iz publike nekaj prišepne. Dončić se obrne, na široko razpre oči in se s stiskom rok pozdravi z gledalcem.

Ta gledalec je bil nihče drug kot eden najbolj legendarnih košarkarjev vseh časov, Kobe Bryant, kot je po tekmi povedal Dončić, pa ga je nagovoril celo v slovenskem jeziku.

“Slišal sem, da nekdo govori slovensko. Vprašal sem se, pa kdo govori moj jezik. Nato sem se obrnil in videl Kobeja. Res sem bil presenečen,” je novinarjem po tekmi dejal Dončić.

Kobe Bryant, ki nosi športno obutev Nike že od 2003 in ima osemindvajset svojih modelov, na kar bo moral Dončić čakati še kar nekaj let, je po koncu tekme pristopil do Ljubljančana in ga prosil za fotografijo s svojo hčerko.

Dončić bi skoraj zamudil obe srečanji z Kobejem. Ob koncu druge četrtine je namreč nerodno padel na tla in z glavo udaril ob parket. Nekaj časa je ležal, nato sicer izvedel oba prosta meta, kasneje pa odšel v slačilnico na pregled, saj tako velevajo pravila lige NBA. Zdravniki so mu dovolili nadaljevati.

Ali je imel udarec posledice, saj je Dončić odigral eno najslabših partij v sezoni, ali je bil Ljubljančan uvideven do svojega najstniškega idola LeBrona Jamesa, ne bo verjetno nikoli znano. Na koncu je domači superzvezdnik kot deveti igralec v zgodovini lige NBA z več kot 9000 podajami zadovoljno odšel na praznovanje svojega 35. rojstnega dne, gostujoči zvezdnik pa bo naslednjo tekmo 31. decembra v gosteh pri Oklahoma City Thunder pričakal z buško na glavi in lepimi spomini iz mesta angelov.

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine