4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Noro, kaj se dogaja z nogometnimi zvezdniki! Enega nasilno oropali, drugega pa izsiljujejo

Piše: C. R., STA

Francoska policija je odprla preiskavo, ker naj bi bil nogometaš Juventusa Paul Pogba žrtev večmilijonskega izsiljevanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Devetindvajsetletnik je dejal, da je žrtev izsiljevanja po tem, ko je njegov brat Mathias Pogba na spletu objavil nenavaden videoposnetek, ki v štirih jezikih, francoščini, italijanščini, angleščini in španščini, obljublja “velika razkritja” o zvezdniku Juventusa.

Brata sta skregana med seboj?

V izjavi, ki so jo podpisali Pogbajev odvetnik, njegova mati Yeo Moriba in trenutna agentka Rafaela Pimenta, je navedeno, da ti videoposnetki, ki so bili objavljeni v soboto, žal niso presenečenje. “To so grožnje in poskusi izsiljevanja Paula Pogbaja s strani organiziranje tolpe,” je zapisano v izjavi.

Dvaintridesetletni Mathias Pogba je obljubljal “velika razkritja o svojem bratu Paulu in njegovi agentki Rafaeli Pimenta”. “Cel svet, predvsem bratovi navijači, soigralci in sponzorji si zaslužijo vedeti nekatere stvari.”

Ljudje bi po mnenju zvezdnikovega brata morali vedeti, kar ve on sam, da bi presodili, ali si brat sploh zasluži svoje mesto v francoski ekipi in čast igrati na svetovnem prvenstvu,” je zapisal Mathias Pogba. Izjavo je sklenil z napovedjo: “Vse to bo verjetno eksplozivno.” Več vsebine ni dodal.

Po podatkih AFP od Paula Pogbaja zahtevajo velike vsote denarja, če se želi izogniti širjenju takšnih posnetkov. Pogbaju naj bi grozili prijatelji iz otroštva in dva oborožena moška s kapucami. Od njega zahtevajo 13 milijonov evrov.

V nedeljo se je na dogajanje odzval tudi Mathias Pogba: “Paul, res si me želel utišati in lagati ter me poslati v zapor,” je zapisal v izjavi in dodal: “Pustil si me v luknji, ko si želel zbežati, sedaj se želiš igrati nedolžnega. Ko bo vse povedano, bodo ljudje videli, da na Zemlji ni večjega strahopetca in izdajalca.”

Mathias Pogba je bil lani nekaj časa član slovenskega kluba iz Sežane Tabora, a Sežance ni prepričal ter je zapustil Slovenijo.

Oropali zvezdnika Barcelone

Napadalec Barcelone Pierre-Emerick Aubameyang naj bi bil žrtev nasilnega ropa v svoji hiši v katalonskem velemestu. Rop naj bi se zgodil v ponedeljkovih zgodnjih jutranjih urah, ko je več oboroženih moških vdrlo v hišo in preteplo nogometaša, poročajo španski mediji.

El Pais poroča, da so najmanj štirje moški splezali na njegov vrt v kompleksu v Castelldefelsu in mu grozili s strelnim orožjem in železnimi palicami, medtem pa sta dva roparja, potem ko sta pridobila dostop do igralčevih dragocenosti, iz sefa pobrala nakit, nato pa pobegnila z belim audijem A3.

Aubameyangova žena Alysha Behague je policijo o napadu obvestila okoli ene ure zjutraj. Policija je sprožila preiskavo in išče napadalce.

Kot še navajajo mediji, je Aubameyang utrpel udarec s palico v brado, njegova žena pa v glavo.

Aubameyang ni prvi igralec Barcelone, ki je doživel oboroženi rop. Leta 2018 je podobno usodo doživel tudi Jordi Alba.

Žrtev tatov je bil pred manj kot dvema tednoma tudi Aubameyangov soigralec Robert Lewandowski. Medtem ko si je na vhodu na stadion v Barceloni vzel čas za nekaj fotografij z navijači in par avtogramov, mu je nepridiprav iz sovoznikovega sedeža ukradel ročno uro v vrednosti 70.000 evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine