8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Nogometni prvoligaši začeli s pripravami

Piše: Samo Vidovič

Vseh deset prvoligaških ekip v 1SNL je ta teden začelo s pripravami. Pavza je bila kratka, trajala je le tri tedne. Sedaj pa je na vrsti faza, ki jo imajo nogometaši najmanj radi.

Po uvodnem testiranju namreč sledi fizična priprava, nabiranje kilometrov, vaje za moč v fitnesu, seveda pa tudi treningi z žogo ne bodo izostali.

Program v tej fazi je zelo zgoščen. Treningov je veliko, prostega časa pa malo. Noge igralcev so v tem delu priprav “težke”.

Do sedaj kakšnih odmevnejših prestopov še ni bilo. Največ prahu je dvignil prestop mladega Mihe Kompana Breznika iz Olimpije v Muro. Ljubljančani so javno izrazili nezadovoljstvo s to potezo mladega igralca, na katerega so v bodočnosti zelo računali.

Slabe volje so tudi v Kopru, od koder se je igralec mladinske ekipe Tai Matea Panić preselil v Celje. Celjani so uspeli v svoje vrste pripeljati še enega mladega igralca. Iz Maribora je prišel sedemnajstletni Nino Milić.

Naslednji teden se bodo nekateri podali na priprave na obalo, saj so tam trenutno boljši pogoji za treniranje kot na celini. Obenem bodo že začeli igrati prijateljske tekme, na katerih bodo trenerji iskali najboljšo enajsterico in hkrati poskusili pripeljati svoje igralce v optimalno formo za spomladanski del prvenstva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine