7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Nogometni klubi lovijo uvrstitev v evropska tekmovanja: Maribor v lov na preobrat, Olimpija po potrditev napredovanja

Danes bosta oba slovenska nogometna kluba, ki sta še ostala v evropski konkurenci, odigrala povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij evropske lige. Boljše izhodišče imajo državni prvaki iz Ljubljane, ki bodo na Finskem ob 18. uri branili prednost 3:0 s prve tekme, Maribor pa bo v Ljudskem vrtu ob 20.15 poskušal izničiti zaostanek iz Glasgowa (1:3).

 

Ljubljančani so prvo polovico dela opravili dobro, na prvi tekmi prejšnji teden so nakazali, da se krivulja po slabem začetku sezone vendarle obrača navzgor. Zmaga s 3:0 je bila lepa popotnica za evropsko nadaljevanje, ki pa ga bodo morali izbranci začasnega stratega Aleksandra Linte še potrditi danes popoldne v Helsinkih.

Če bo Olimpija napredovala, se bo v zadnjem krogu kvalifikacij za skupinski del lige pomerila s slovaško ekipo Spartak Trnava.

Maribor čaka težje delo. Na prvi tekmi z Rangers so Mariborčani v Glasgowu sicer dobro začeli in imeli po prvem polčasu aktiven izid 1:1, potem pa dobili še dva gola in jih zdaj v domačem Ljudskem vrtu čaka zahtevna naloga, da proti tekmecu s Škotske – v preteklosti so bili sicer prav Škoti že hvaležne stranke vijoličastih pri napredovanju v skupinski del evropskih tekmovanj – nadoknadi zaostanek in si pribori morebitno podaljšanje evropske sezone.

Če bodo Mariborčani pri tem lovu uspešni, jih v zadnjem krogu kvalifikacij čaka zmagovalec boja med rusko Ufo z Bojanom Jokićem in luksemburškim Progresom, Rusi so prvo tekmo dobili z 2:1.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine