6.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Nogomet: Kvalifikacija za Katar 2022 v Južni Ameriki

Piše: Jože Jan

Včeraj so se v Južni Ameriki odigrale nove kvalifikacijske igre za svetovno prvenstvo Katar 2022. Zmagali so Brazilija, Argentina, Čile in Bolivija, izenačila sta Kolumbija in Ekvador.

Brazilija je s svojim zvezdnikom Neymarjem včeraj premagala Urugvaj s 4:1 in ima že skoraj zagotovljeno mesto na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2022. Neymar je zabil prvi brazilski gol in sodeloval pri ostalih. Luis Suárez je s prostim strelom zabil edini urugvajski gol. Brazilija je zmagala deset od enajstih kvalifikacijskih tekem in vodi lestvico s 31 točkami. Urugvaj je s porazoma proti Argentini in Braziliji padel na peto mesto.

Argentina je brez običajnega sijaja premagala Perú z 1:0 in se tudi približala uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Gol je zabil Lautaro Martínez, Peruanci so imeli priložnost izenačenja z enajstmetrovko, a je niso uspeli izrabiti.

Ekvador je dosegel dragocen remi proti Kolumbiji v zanimivi igri brez golov. Obe ekipi sta se z izenačeno igro zadovoljili, saj ostajata na tretjem in četrtem mestu lestvice in se do sedaj uvrščata na svetovno prvenstvo.

Čile je premagal s 3:0 Venezuelo in se na lestvici približal Kolumbiji in Urugvaju. Venezuela je zadnja in se je že skoraj poslovila od svetovnega prvenstva.

Bolivija je nepričakovano premagala Paragvaj s 4:0 in s tem obnovila sanje o uvrstitvi na svetovno prvenstvo v Katarju.

Prihodnji krog kvalifikacijskih iger bo v četrtek, 11. novembra. Kolumbija bo obiskala Brazilijo, Venezuela Ekvador, Paragvaj bo gostil Čile, Perú Bolivijo in Argentina bo obiskala Urugvaj.

Tako je uvrščena lestvica po dvanajstih igrah:

Brazilija 31 točk

Argentina 25

Ekvador 17

Kolumbija in Urugvaj 16

Čile 13

Bolivija in Paragvaj 12

Perú 11

Venezuela 7

 Vir:

Conmebol

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine